Четвъртък, 29 Февруари 2024

17-годишният русенски побойник е задържан в ареста за 72 часа

17-годишният русенски побойник е задържан в ареста за 72 часа
Публикация   20:54     02 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     262
    Криминалисти от ОДМВР-Русе задържаха тази сутрин 17-годишен русенец във връзка с постъпили сигнали за проявена агресия срещу други младежи. По тези случаи, съдържащи данни за извършени престъпления, са образувани преписки, които днес в спешен порядък са докладвани в Окръжна прокуратура-Русе.
 
   Незабавно е образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на лице от гр. Русе, извършена по хулигански подбуди и за грабеж и изнудване на друго лице от гр. Русе, придружени със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на ръката. Като извършител на двете деяния е установен 17 – годишният русенец, който по-рано днес бе задържан от полицията по ЗМВР. Проведени са разпити на пострадалите лица, приобщени са съдебномедицинско освидетелстване и запис от мобилен телефон.
    На извършителя на деянията са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 131, чл. 199 и чл. 214 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Русе той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде поискано от съда вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
 
   По делото ще бъдат разпитани други свидетели, ще бъдат установени други пострадали лица от същия извършител, ще бъдат назначени медицинска и техническа експертизи.
 
   Задържаният вече е приведен в Сектор „Арести“ в гр. Русе.
Тагове : побойник , арест ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha