Събота, 20 Април 2024

41% от богатите американци се знаят какво да правят с парите си

41% от богатите американци се знаят какво да правят с парите си
Публикация   14:12     30 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     296

Те притежават общо 84 трлн. щатски долара лично богатство

   41% от богатите американци, които притежават общо 84 трлн. щатски долара лично богатство нямат план какво да правят с парите си и как да ги завещаят на наследниците си. Това показва анкета, цитирана в доклад на банка UBS.

   Въпреки че 4500-те инвеститори от 14-те региона, всеки от които има активи на стойност над 1 млн. долара, може да обмислят как да разпределят своите пари и инвестиции, в много от случаите те нямат конкретен план. „Дори след суровата реалност на пандемията, много инвеститори просто не предприемат стъпките, необходими за успешно предаване на богатството“, посочват експертите в своя доклад.

   Това обаче не означава, че инвеститорите не мислят в перспектива: 76% са мислели дали няма да възникват проблеми при предаването на активите, 71% планират да намалят данъците на наследството, което ще оставят, а 70% са поставили под въпрос доколко бъдещите поколения ще използват тези суми разумно. Половината от анкетираните не са провеждали и разговори за това колко богати са наистина, как инвестират и как ще бъдат разделени активите им.

   Причините за това са различни – 66% са казали, че имат опасения за справедливостта. Не всички планират да разпределят богатството си поравно, става ясно още от проучването.

   Според Икбал Кхан, президент на отдела за управление на богатството в UBS, смята, че липсата на разговори по темата може да доведе до по-дългосрочни проблеми.

   „Въпреки че инвеститорите желаят процеса по наследяване да премине гладко, неадекватното планиране може да излезе скъпо и може да доведе до неразрешени семейни конфликти“, коментира Кхан.

   40% от наследилите активи изпитват съжаление, че не са провели предварително разговори със семейството си по темата, а една трета споделят за проблеми с роднини, предизвикани от разделението на богатството. Въпреки това решение има – според проучването както инвеститорите, така и тези, които предстои да наследят богатството, искат да се провеждат разговори и да се създаде план как инвестициите ще се прехвърлят от едно поколение на друго.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha