Четвъртък, 13 Юни 2024

Еднопосочен ,,круиз,, или нов нидерландски собственик ще има корабът ,,София,,?

Еднопосочен ,,круиз,,  или нов нидерландски собственик ще има корабът ,,София,,?
Публикация   09 Окт, 2022   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1347

    Ресторант „CRAZY FISH“ на кораб „София“ ще работи в Русе до 15 октомври, събота, включително. Корабът ще отплава за своя роден дом- Ниделрандия след като нидерландска фирма е проявила интерес и желание да го закупи.. Това съобщиха от управата на фирмата.

   Корабът „София“, който доскоро бе част от круизните кораби на „Дунав турс“, от края на ноември стана собственост  на русенската фирма "Компас инвестмънт".

  Идеята да бъде отворен ресторант бе осъществена в началото на м. май. Същевременно се инвестираха сериозни средства за подобряване на палубата и други помещения.

   Все още няма яснота за този предстоящ круиз ка М/К "София", дали ще има и обратен рейс към Русе.

  По- вероятно е собствениците да са приели изгодна оферта на нидерландска фирма, проявила интерес към модерно обзаведен ресторант на кораба и към този бизнес.

  Кое е вярното все още не я ясно, но със сигурност тази инвестиция не се оказа на правилното място. Всъщност ресторант „CRAZY FISH“ на кораб „София" се оказа на правилното място, докато се намери своето заслужено място или собственик.

   Или градът ни не е дорасъл за този клас туристически и ресторантьорски услуги, или фактът, че Русе не се слави в последните години с добре платено работоспособно население... Със сигурност и коранавирусът са икономическата криза някакво обяснение, но със сигурност в Централна и Северна Европа стандартът на живот е доста по-висок.

  Единият от съсобствениците на кораба "София", корабособственикът Роберт Радославов отказа коментар към момента заради търговската тайна на договора..

 

   Първият луксозен дунавски "Русе" свали българският флаг преди 5 години, на 17 април, 2017 г.

Пътническите кораби-близнаци "София" и "Русе" са пуснати в дунавските води на 17 октомври 1983 година. Построени в корабостроителница “Де Бисбош”, Холандия.

През зимата на 2000/2001 година е извършена цялостна реновация на двата пътнически кораба „Русе“ и „София“ (всеки с капацитет от 200 пасажери и 55 души екипаж). Инвестирани около 2 000 000 евро, а в последствие през 2009 е подменен интериорът на корабите.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още