Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Какви са посланията на отбора на Промяната за Русе в навечерието на изборния ден?

Публикация 30 Sep, 2022 / akcent.bg

    На последните избори "Продължаваме промяната" в Русе спечели категорично вота на гражданите в града.
 
   Листата на Продължаваме промяната" в Русе отново е съставена от достойни лица, хора, които са доказани професионалисти в своята област и искат да видят променена България. България, в която всички живеем достойно и спокойно. България, която расте и се развива във всяко свое кътче. България, в която корупцията намалява, а населението се увеличава.
 
   "Необходимо е да си довършим работата, за да се случи тази промяна.", коментираха от отбора на промяната в крайдунавския град. "Нека заедно  покажем, че България има потенциала да се справи с всяко предизвикателство, включително и с безпощадния продължаващ вече повече от 30 години преход. Нека преди да отидем до урните в неделя да се замислим за това, че на 2-и октомври не правим обикновен избор, а решаваща крачка към своето по-добро бъдеще", допълват още от ПП.
 
   Предлагаме ви в следващите редове отново да се запознаете с кандидатите на „Продължаваме промяната" – онези, на които разчитаме най-накрая да заживеем по-добре.
 
   С преференция номер 101 е Николай Събев - водач на "Продължаваме промяната" в Русе за втори пореден път. Събев е български предприемач и политик, съосновател на „Еконт", народен представител в 47-мо Народно събрание, министър на транспорта и съобщенията в правителството на Кирил Петков. "Можете да промените бъдещето си. Да е по-добро. От вас зависи" е неговото послание към гласоподавателите в родния ни град.
 
   След него, с преференция 102 смело застава адв. Рена Стефанова. През 2021 година е избрана за народен представител от листата на коалиция "Продължаваме промяната", като става депутат в 47-ото Народно събрание. Там участва активно в работата на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, на която е заместник- председател и на Комисията за превенция и противодействие на корупцията. Като част от юридическия екип на парламентарната група на Продължаваме промяната, участва в работата по изготвяне на законопроекти, в това число тези за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, с които бяха закрити специализираните съдилища, прокуратура и следствие, както и този, с който беше създадена възможност за работа на европейските делегирани прокурори в пълна независимост от българската прокуратура. Нейното послание е "Без независим съд и прокуратура, която работи в интерес на обществото, няма справедливо разпределение на благата в държавата. Нужно ни е реформаторско мнозинство от поне 160 депутата. Нека го направим заедно!"
 
   Третата преференция е за Димитър Недялков. През м. декември 2021 г. е избран за народен представител в 47 – ото НС от листата на „Продължаваме Промяната". Бил е член на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество и Комисията по труда, социалната и демографската политика. Избран е за председател на международната група за приятелство между България и Австрия в 47 - ото Народно събрание. "Русе има потенциала да се превърне в притегателна сила за хората и бизнеса и ние знаем как да постигнем това!" споделя Недялков.
 
   С номер 104 в листата е Светлин Стоянов. Светлин Стоянов е роден в гр. Попово. Завършва Езикова гимназия в гр. Русе. Магистър от УНСС. Експерт с богат опит в сферата на охраната и сигурността. Има опит в банковата сфера и корпоративния бизнес. Народен представител в 47-ото НС. "Нека заедно променим България" казва той.Зад преференция 105 застава Венцислава Николова. Собственик е на агенция за човешки ресурси. В "Еконт" заема позициите ръководител на екипи Подбор и Център за знание от 7+ години. Доброволец е и във Фондация "Еконт", където участва активно в проекти, насочени към споделяне и получаване на знание, както и към развитието на гр. Русе. Тя насочва усилията си в посока развитието на младите хора и споделя "Време е да поставим младите в центъра на всичко, което правим. Време е да превърнем Русе в привлекателен град за живот и развитие".
 
 
   На 6-то място е Людмил Христов. След повече от седем години в частния сектор започва работа в голяма международна компания, където придобива управленски опит на различни нива, както в България, така и в чужбина. В професионалната си кариера е бил и регионален мениджър в друга международна компания. Заместник областен управител на област Русе в кабинета ''Петков''. "Само образовани, интелигентни и почтени хора, с морал и достойнство, могат да донесат промяната в Русе." споделя Людмил.
 
   С преференция 107 е Синан Хебибов. Той е икономист и експерт в сферата на личните финанси. Магистър от Стопанската академия в Свищов, работил във водещи международни компании в областта на застраховането и частното пенсионно осигуряване. Бивш заместник областен управител на Русе. и парламентарен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията в кабинета ''Петков''. В държавната администрация работи по ключови въпроси на регионално и национално ниво. Неговият призив е "Вярвам, че най-добрите страници от историята на страната ни тепърва ще се пишат."
 
   Д-р Петя Кашукеева е с преференция номер 108.  Тя е специализант в отделение „Съдова хирургия" на УМБАЛ Канев гр. Русе. Д-р Кашукеева се дипломира през 2020г. от МУ София, член е на Българско национално дружество по съдова и ендовакуларна хирургия и ангилогия, и European society of vascular surgery, стипендиант на БЛС за отличен успех, с над 20 публикации в български и международни научни издания. "Младият лекар е липсващото парче от пъзела на качественото здравеопазване." споделя д-р Кашукеева.
 
   На 9-мо място е Калин Иванов. Има две бакалавърски степени – „Международни отношения" и „Политика" в английския университет „Кийл", както и магистратура „Бизнес администрация" в Университет Кардиф Метрополитън. През 2012 г. се завръща в София. Народен представител в 47-ото Народно събрание. Член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисията по транспорт и съобщения. "Русенска община има огромен потенциал и възможности. Можем да подобрим инвестициите в града, както и да вдигнем нивото на живот – трябва да изкореним корупцията, летището да бъде върнато в употреба за локални и международни полети, да свържем Русе с Букурещ с бърз влак – 15 мин. в едната посока. Да привлечем чужди инвестиции, но и да подпомогнем вече съществуващи отрасли като ИТ индустрията. И не на последно място да подсигурим чистият въздух в Русе. За седем месеца положихме началото, сега имаме нужда целия български народ да се включи", апелира той.
 
   С преференция 110 е д-р Марияна Бранкованова. Преминала множество курсове и следдипломни квалификации свързани с повишаване на професионалните ѝ умения и компетенции в сферата на психиатрията и психо терапията. Според нея "Без децата си Русе се превръща в един мъртъв град. Боря се да променя тази тъжна и безперспективна реалност. Мечтая Русе да се възроди облика и атмосферата си на един истински европейски град и да бъде достойно място за живот и реализация за всички."
 
   На 11-то място с преференция 111 е д-р Христина Соколова. Христина е преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев" от 2012 г. За нея преподавателската дейност е призвание. В свободното си време е любител фотограф. Нейната мечта и цел е Русе да стане водещият образователен и научно-изследователски център в Дунавския регион. "Силата за промяна е вътре в нас. Важното е да направим първата стъпка", казва Христина.
 
   Деян Дончев заема 12-о място в листата и е с номер 112. Деян Дончев е бивш състезател по плуване и треньор. Израснал и завършил висше образование в Испания. По настоящем е спортен мениджър. Мечтае да върне славата на българския спорт и да работи за развитието на актуални младежки политики. "Искаме спортът да стане приоритет и младежта да взема активно участие във важните решения за обществото", споделя Деян.
 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама