Четвъртък, 28 Септември 2023

Искрен Веселинов: Твърде вероятен сценарий за общо управление на ГЕРБ и Промяната

Искрен Веселинов: Твърде вероятен сценарий за общо управление на ГЕРБ и Промяната
Публикация   09:38     11 Септ, 2022 /     интервю на Румен НИКОЛАЕВ, снимка- авторът   /     512

-  На Комитския събор в Червена вода сме за поредна година. Събор като селски сбор, но с повече съдържание...

След година прекъсване заради Ковид пандемията се вижда, че има достатъчно участници, фолклорни състави, както и хора, дошли да се докоснат до този стар възрожденски дух, който се опитваме да пресъздадем чрез събора.

- Прави впечатление, че тук, случайно или не, никой не говори за политика?

На Комитските събори никога не се е говорило за политика. Всъщност, ВМРО се занимава с политика по принуда, както е известно. Ние започнахме своята дейност като една организация, която трябваше да събуди българския дух. Дълго време работихме без политическа регистрация, надявайки се, че патриотизмът ще е заразителен за всички партии.

 Така се наложи да направим патриотична партия, за да прокарваме идеите, в които вярваме, чрез институциите на държавата. Във ВМРО рядко говорим за политика в чистия и вид, но пък винаги говорим за връщане към Българското, съхраняване и развитие на българщината.

- Тук има представители на патриотичната организация не само от Русе и това като че ли не е за първи път?

Да, имаме традиционни гости от ВМРО в Шумен, Варна, Бургас... Те са също като нас с носии, пищови, ятагани.. , униформа, типична за онази епоха. Както се чува, стреля се доста често.

- Празненството е на ниво. Но идва делникът, а отвскякъде ни заливат с лоши новини за скъпи стоки и студена зима, така ли е в действителност? Всъщност ние лесно като че ли не сме видели...

Така е по принцип, но все пак е имало и доста добри периоди. Тежка зима, ако има, е вследствие на тежката глупост, която владее политическото пространство повече от година. Когато говорим, че България трябва да бъде над всичко, да бъде на българите, ние имаме точно това предвид. Ако беше така, нямаше да имаме чужди агенти във властта и чужди посолства да определят поведението на този или онзи политически играч. Нямаше да говорим за американофили, русофили, туркофили и т.н. , а за различни виждания по общонационални въпроси, за добри решения за живота на българите.

   Това слугуване на чужди интереси доведе до това, което наблюдаваме политически сега- ще доведе до тежката зима... Лошото е, че не се вижда и кога да очакваме едни добри пролет и лято.

- Лошото е, че тази година за първи път по време на избори българите открито ще са разделени на Изток и на Запад... Това допълнително нагнетява предизборната кампания и отблъсква нормално мислещите хора от изборния ден?

Това е част от сценария. Ние имаме едно либерално статукво, което има своите представители в "Продължаваме промяната", ГЕРБ, "Демократична България". Те си харесаха за опонент путинизма и неговите метастази в България-  помпат го, създават фалшиви патриотични алтернативи  с цел да заличат истинските. Идеята на тези хора е да кажат: Искате патриоти, ето на- това са патриотите, агенти на Русия.

   Българинът трябва да бъде разконцентриран на -фили и -фоби и в тази агозия на омразата да избере едната или другата страна.

  Ние предлагаме трета страна- изборът на българщината, изборът на гордите европейци, които трябва да си променят обществото така, че то да стане нормално  и да изгони тези либерални идеологеми .

- Какви са очакванията за избирателната активност?

Трагични! Смятам, че ще бъдат не повече от 2 млн., 2,5 млн. души.

- Т.е. под 40 процента от гласувалите.

   Реалните избиратели в България са под 5,5 млн. души. Така че вероятно ще са под 40 на сто. Цялата кампания е в посока да успи хората, обяснява се, че ще има други избори напролет, че това няма да роди правителство...За какво да се разхождат да гласуват, да си губят времето до урните.

   Ние казваме точно обратното- загубете си времето, гласувайте, изберете нещо извън удобните опозиции, които са в услуга на Изток и Запад.

- Как ще коментирате идеята за програмно правителство?

Твърде вероятен сценарий за общо управление на ГЕРБ и Промяната.   

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още