Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Пътуване в историята предлагат новите русенски електробуси

Публикация 23 Aug, 2022 /

   Каква е връзката на Русе с храм-паметника Александър Невски, определянето на кандидатите за Нобелова награда за химия, световноизвестния роман „Зелената шапка“, електрификацията на голяма част от градовете на Северна България? Тези и още много други любопитни факти може да научите, пътувайки с новите електробуси на „Общински Транспорт Русе“ ЕАД.

   „Пътувай в историята“ е съвместен проект на дружеството и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана в партньорство с „Еконт Експрес“ ООД. Инициативата има за цел да повиши знанията на русенци за бележити личности, свързани с града.

   Във всеки от новите електробуси са поставени QR кодове. Те могат да се сканират с телефон или таблет и дават информация за знакови личности от историята на Русе. В информационните статии са включени както подробности около техния жизнен път, с какво са допринесли за развитието на града, така и снимков материал. За по-любознателните са посочени и източници за допълнителна информация. На този етап е включена информация за 20 бележити личности, като списъка постепенно ще се допълва.

   За да бъде още по-интересно пътуването в историята, както и с цел стимулиране на младите хора да трупат знания, през есента се предвижда провеждането на куиз с предметни награди. В него освен въпроси свързани със съдържанието по проекта, ще бъдат включени и въпроси от общата история на град Русе.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама