Днес е : Сряда, 17 Август 2022

Цените на пшеницата и царевицата са под натиск след вдигането на морската блокада

Публикация 03 Aug, 2022 / akcent.bg

Септемврийският договор за пшеница се търгуваше вчера на 335 евро/т около обяд, това беше с 8 евро по-малко от цената на затваряне в петък вечерта.

  Възобновяването на износа на зърно от Украйна през Черно море оказва натиск върху цените на пшеницата, царевицата и рапицата. След първите намаления на цените в понеделник, във вторник (2 август) цените продължиха леко да се понижават.

  Септемврийският договор за пшеница се търгуваше вчера на 335 евро/т около обяд,  това беше с 8 евро по-малко от цената на затваряне в петък вечерта. В Чикаго пшеницата падна с 2,5 процента.

Цените на царевицата също са надолу от двете страни на Атлантическия океан днес. В средата на вчерашния ден рапицата се търгува на Matif под 650 евро/т, докато на 29 юли цената на затваряне все още беше 689,75 евро/т.

   След проверка в Истанбул корабът трябва да продължи пътуването си до Триполи в Ливан, където трябва да пристигне днес. Според украинския президент Володимир Зеленски още 16 товарни кораба чакат в украинските пристанища да бъдат освободени.

 
 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама