Днес е : Четвъртък, 1 Юни 2023

Петков: Новото мнозинство рискува днес 2,6 млрд. лв

Публикация 22 Jun, 2022 / akcent.bg

  Тази сутрин нямаше кворум в парламента. Това означава, че днес не беше приет Законът за управление на евросредствата. С този акт ние днес рискувахме 2,6 млрд. лева, които трябва само този закон да бъде приет и това са първите пари по Плана за устойчивост.

   Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание, което ще се състои преди гласуването на вота на недоверие към кабинета, предаде БГНЕС.

   Днес всеки депутат, който не присъстваше в НС беше част от причината за риск за такава огромна сума да имаме. Проблемите в закона за образованието също бяха провалени. Заради днешната неспособност на НС съвместното обучение на различните университети не може да се случи, добави Петков. Въпреки, че беше свален Никола Минчев и знаем как цяла България реагира на това сваляне, новото мнозинство, което се очертава от ГЕРБ, ДПС, Възраждане и останалите депутати от ИТН не можаха да направят дори предложение за председател на НС.

   Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат? Как ще обяснят на своите избиратели, че дори в първия ден когато можеха да направят нещо заедно сложиха под риск над 2,6 млрд. лева, образованието беше спряно и не можаха и да излъчат председател на НС. Тази посока на нас като правителство трябва да ни ужасява, каза още Петков. /БГНЕС

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама