Днес е : Неделя, 29 Януари 2023

Северна Америка с най-голямо увеличение на милионерите и богатството им

Публикация 15 Jun, 2022 / akcent.bg

Като цяло богатството на световното население се е увеличило с 8% през 2021 г.,

   Северна Америка е с най-голямо увеличение на броя на най-богатите и тяхното състояние, съответно 13,2% и 13,8%. Това сочат данни от доклада за световното богатство на Изследователския институт Capgemini за 2022 г., който разглежда глобалното движение на богатството през последната година, като изследва тенденциите и влиянията върху населението на HNWI (индивиди с ултра висока нетна стойност, бел. ред.).

   Като цяло богатството на световното население се е увеличило с 8% през 2021 г., пише cincodias.elpais.com

   Европа изпреварва Азиатско-Тихоокеанския регион по темп на растеж на представителите на най-заможните, движен от възстановяването на европейската икономика от една страна и забавянето на растежа в референтния регион: 70% от хората с висока нетна стойност в световен мащаб са инвестирали в активи и цифрови валути.

   Първите четири позиции на населението с най-много милионери по пазари през 2021 г. принадлежат на САЩ, Япония, Германия и Китай, които съставляват 63,6% от световното население с висока нетна стойност. Това е увеличение от 0,7% спрямо 2020 г. 

   Сегментът на ултрамилионерите (разполагащи с богатство от 30 милиона долара нагоре) е довел до глобалния растеж на свръхбогатото население с темпове от 9,6% и 8,1% съответно.

   Броят на милионерите с нетно богатство между 5 милиона и 30 милиона долара се увеличава до 8,5%.

   Докладът също така посочва, че разликата между групите на богатство се стеснява.

   Развиват се и демографските характеристики на най-богатите, като все повече жени, представители на ЛГБТК общността, милениали и членове на поколението Z, сега търсят услуги за управление на богатството. Всеки от тези нововъзникващи клиентски сегменти има свои собствени ценности, предпочитания и изисквания, отбелязвт авторите на доклада.

  Например, жените от всички нива на богатство търсят компании, които предлагат не само прозрачност в таксите и сигурността на данните, но и информация за това как да увеличат своето богатство.

   39% от богатите милениали са променили доставчиците си през последната година поради липса на прозрачност. Те често търсят нови мениджъри на богатство, тъй като изискват повече взаимодействие въз основа на дигитализация, образование и удобство. 

   Възходът на технологиите и еднорозите (стартъпи на стойност над 1 милиард долара), подкрепени от фирми за рисков капитал също е дал начало на нова уникална група милионери.  

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама