Четвъртък, 30 Май 2024

Групата на ,,Има такъв народ,, се разцепи

 Групата на ,,Има такъв народ,, се разцепи
Публикация   17:30     13 Юни, 2022 /     akcent.bg   /     481

От ПП по-рано днес обявиха, че са намерили достатъчно депутати, за да осигурят мнозинство

   "Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане". Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост във Facebook.

   "Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях", допълни Трифонов.

   "В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение", обобщи лидерът на ИТН.  

   Засега не е ясно колко и кои са депутатите от ИТН, които напускат парламентарната група. Появи се информация, че те са 7 и са били агитирани да направят това от досегашния спортен министър Радостин Василев. ИТН отказа да потвърди.
 
       7 души от парламентарната група от ИТН, между и които народният представител от ИТН Светлин Стоянов щели да напуснат Народното събрание. Опитът на Акцент.БГ да установи контакт със Стоянов се осаза неуспешен.
    Главен организатор на акцията бил спортният министър в оставка Радостин Василев. Останалите, които ще напуснат групата били Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев. Първоначално в групата била и досегашния организационен секретар на ИТН Виктория Василева, но тя се отказала и предпочела да остане при Слави Трифонов поне засега. Колко ще са отцепниците трябва да стане ясно тази вечер, след среща на Слави Трифонов с депутатите, насрочена за 19 часа.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha