Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Икономически НЕкоректно

Публикация 30 May, 2022 / Румен НИКОЛАЕВ

Опитът за смяна на борда на "Свободна зона" Русе е знак за предизборна подготовка на Нинова срещу Зарков

   Все по-отчетливо се вижда, че в тази динамична обстановка с страната по отношение на управленски икономически и политически решения Русе е в поза "навеждане" в очакване на по-добри времена. Впрочем, тази поза на местните партийни централи и лидери е перманентна.

 Единствено се изявяват при необходимост да се направи някаква нищо не значеща декларация или нещо подобно.

  Миналата седмица мина доста  драматично за "Свободна зона". Очаквано бе регистриране на нов борд на Зоната след като "Национална компания индустриални зони" с решение от 17 май е освободила стария борд и е назначила нов. В него не съвсем неочаквано е включен Георги Стоилов и доста изненадващо Таско Ерменков.

  По този начин от управлението на Зоната трябваше да бъдат освободени борда - Магдалена Иванова,  Валери  Маренски и Илко Чамов- и тримата свързвани до някаква степен и по различен начин с добилата в последно време скандална популярност  Даниела Везиева. /Тя бе назначена за служебен министър на икономиката на 16.09 2022 г., сле което заема поста на Кирил Петков. От 18 май 2021 г. назначението в управлението./.Назначеният борд от служебния министър Везиева става факт месец и половина по-късно след конкурс, по време на предизборната кампания за народни представители.

  Публична тайна е, че в БСП борбата за влияние в Русе Нинова изостава. Социалисти подозират, че с опита за назначение на Георги Стоилов за изп. директор на "Свободна зона" лидерът им започва по-активен опит за влияние.

  Преди по-малко от година  Георги Стоилов поема общинската Дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“. Това се приема като сделка за излизането на бившия вече депутат от кандидат- депутатската листа. През този кратък период Стоилов е правил опити да заеме мястото и на управителя на ВиК Русе, използвайки ходотайството на бившия временен областен управител.

   Като причина за смяната на борда е изтъкнато, че не се е  изпълнявала управленската програма на дружеството, въпреки че тя е била дадена за приемане още в началото на годината и не е била приета.

   Очаква се съдът да се произведе по поредната смяна на ръководството на "Свободна зона" Русе, след като досегашният борд е жалил решението на принципала и действието в момента е в покой.

  Зад тези кадрови рокади прозира обаче феодалното отношение към ресорите, които коалиционните партньори си поделиха като министерски кресла. Нинова явно се опитва до осребри властта си и за политически дивидент, а в същото време Везиева бе пратена да оправя БДЖ.

    Със сигурност от тези ходове /преди и сега/ "Свободна зона" не е печелившият / почти ежегодно се сменя изпълнителният директор/. Единственото разумно нещо, което се случи през последните месеци е, че бе прекратена офанзивата за се прави паркинг на място, което видимо не можеше да изпълни функциите, които му бяха предварително преписани.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама