Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Росица Георгиева: Нека чрез словото и делата си да съхраним светлината на доброто и да я предадем на следващите поколения

Публикация 24 May, 2022 / akcent.bg

                  УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

               УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

            УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА РУСЕ

    Сърдечно Ви поздравявам по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, деня на нашата азбука, на българската духовност и достойнство, деня-символ на несломимия български дух.

              Уважаеми учители,

   Пожелавам Ви да следвате завета на предците ни – да съхранявате българското слово, да обичате и цените родния ни език, да образовате младите умове като им разкривате нови хоризонти и ги водите по пътя на знанието.

             Уважаеми дейци на културата,

  Бъдете здрави и постигайте нови творчески успехи. Нека Вашите благородни усилия доведат родината ни до нов Златен век в областта на културните и творческите достижения, за да може поколенията след нас да се гордеят с постигнатото и да се вдъхновяват в творческите си търсения.

             Уважаеми ученици,

   Не забравяйте никога, че само народ, който е поставил образованието и просветата на висок пиедестал, има изключителната възможност да продължи своя славен път през вековете.

             Скъпи съграждани,

   24 май е празник на всички нас, независимо къде по света се намираме. Нека чрез словото и делата си да съхраним светлината на доброто и да я предадем на следващите поколения.

           Бъдете здрави!

   ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

           Д-Р РОСИЦА ГЕОРГИЕВА

   Началник на Регионално управление на образованието – Русе

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама