Днес е : Сряда, 18 Май 2022

БГ демокрацията роди българския Франкенщайн

Публикация 19 Jan, 2022 / Румен НИКОЛАЕВ

Русе влезе във фокуса на националните медии с насилия над медици и убийство с необяснима жестокост

   Грозно, жестоко, дори отчайващо....

  Затворени, болни, отчаяни, бедни,... хора озлобени, неграмотни, без реална представа за себе си, но с неразбираемо самочувствие...

   Това се натрупва и подхранва най-безпардонно от т.н. елити- светски, политически, и всякакви други.....

   Отчайващи, но напористи търсачи на избиратели- гастарбайтери, антиваксъри, нископлатени работници...

  Грозно провъзгласили се за политически лидери или наследили лидерски постове в ретроградни партии яхват вълната на недоволството, подхранват го и го насочват към техните мечти и въжделения, пращайки ги в бездната на популизма...

   Русе зае националния ефир от вчера с възможно най-грозните новини- насилие над медици. В Русе се произведе зловещата новина за изключително жестоко убийство на една жена с един почтен бизнес от представители на шлаката на т.н. демократично общество.

  Искам и обръщам внимание, че всичко това се случва в Русе, пред очите на общински съветници, на т.н. политически елит, на т.н. протестъри, Всички те- както винаги досега, се правят на умрели лисици, в очакване да отмине поредното срамно за Русе духовно пропадане.

   Няма институция /с изключение на полиция и прокуратура/, която да изрази някаква позиция, да се опита поне на думи да се противопостави и да отрече агресията и насилието, които вземат все по-застрашаващи размери.

  Чиновниците са вперили поглед в популистки намерения и обещания и произвеждат розово настояще и бъдеще, докато обществото деградира и се самоизяжда, наказвайки най- уязвимите и хуманни  професии- медици и учители...

  Няма кой да каже на гастролиращите в областта гастарбайтери, че животът тук и сега се прави от хората, които тук живеят, а не от икономически емигранти със самочувствие на европейци при завръщането си с някое просмукано от мизерия и пот евро.

   Създаделите на БГ демокрация вече виждат плода на своята повече от 30 години демагогия- разруха и умишлен провал на образователната система, превръщаща човешката личност в елементарен гласоподавател.

   Време е някой да погледне и да види ужасен докъде се е стигнало с  ниското ниво на образованост и грамотност, тотално опростачване чрез изкоренени етични и естетически отношения и категории.

  Завити в собствените си черупки и егоистични интереси, овластените не реагират пред прогресиращата  наглост и въпиюща некомпетентност на потенциални избиратели и поддръжници, които агресивно рушат цивилизацията на "най-европейския град" в България.

   Факт е едно зловещо убийство на жена за някакви си пари. Трудно може нормален човек да проумее проявената жестокост и хладнокръвие от страна на извършителите на това смразяващо престъпление и да остане безучастен като човек с активна  гражданска позиция. Виждаме едни активисти, които драпат да осребрят активността си с малко или много власт, но няма никой, който да изкрещи Не на насилието. В Ново село възрастните хора намериха повече доблест и излязоха да подкрепят човека, който първи се оказва до тях в трудните за тях здравословни моменти.

   Може би ще има някаква реакция и в този красив иначе европейски град, но ще е като се ослушаме, та да не би да видят в едно прискърбие нещо политическо, нещо, което ще им наруши рахатлъка.

    Създателите на тези аутсайдери в обществото може основателно да се притесняват и страхуват вече и за собственото си спокойствие. Псевдодмокрацията доведе Франкенщайн все по-близо до всеки един от нас, мултиплицира го в хиляди неграмотни с дипломи и самочувствие, без човешки ценности и без светъл лъч за утрешния ден!

   Необходма е промяна! Промяна във всичко, но най-вече у всеки един от нас. Да спрем безразличието и прескочим страха от инфантилни субекти. Вместо да снимаме човек в беда, да му помогнем.

  Да обърнем гръб на комерсиални анонимни интернет издания, които, произвеждат с публикациите си агресия в търсене на повече "читатели" с пари от реклама! Да говорим, да показваме съзидателните и възвишени човешки действия, за да се върнем към нормалността!

   Румен НИКОЛАЕВ - журналист

  

  

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама