Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

Сдружение с нестопанска цел „Дунавско сияние“– Русе със свой павилион

Публикация 06 Dec, 2021 / akcent.bg

    От 6.12 /Понеделник/ до 12.12 /Неделя/  благотворителен коледен павилион №25 отваря „врати“, въпреки проблемите поради заболяване на основния ни екип. Нашите коледни изненади, изработени от деца и възрастни със специфични потребности, ще намерят своите притежатели, благодарение на съпричастността на много напълно непознати русенци, които възприеха нашата мисия, като своя и станаха наши доброволци.

   На щанда ще може да намерите уникални коледни играчки и сувенири, изработени от майки от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе”, наши партньори в инициативата. Прекрасни квилинг Рождествени картички е сътворила утвърдената художничка Мирела Венциславова, а не по-малко талантливата Ивайла Узунова /ученичка от ПГ по строителство и архитектура/ е направила оригинални и усмихнати украшения за елхата и дома. На щанда ще се срещнете със снежковци, , зайци, мечоци, котенца и други плюшени животинки от менажерията на сръчния майстор от СНЦ „Дунавско сияние“ – Марияна Георгиева.

   Основна част от набраните средства по време на Коледния Базар ще бъдат насочени за осъществяване на планираната за април 2022 г. обща детска изложба на Алсу Пейчева -12 годишна художничка от гр. Берковица и нейните талантливи русенски приятели. Инициативата ще бъде осъществена отново съвместно със Сдружение "Родители на деца и възрастни с аутизъм" и посветена на Световния ден на информираността за аутизъм.

Коментари

Реклама

Реклама