Днес е : Сряда, 18 Май 2022

При пожар в автобус загинаха 45 човека на автомагистрала Струма

Публикация 23 Nov, 2021 / akcent.bg

Снимка: Нова тв  

При пожар в автобус загинаха 47 човека,  12 непълнолетни, от тях- пет деца. Телата на всички жертви са напълно обгорели до неузнаваемост.

   Инцидентът стана на магистрала "Струма" малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек, близо до Перник. Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал в посока към Република Северна Македония. Превозното средство е влязло в страната ни снощи от Турция. Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София, след което е продължил. След около час превозното средство с регистрация в Скопие е самокатастрофирало след удар в бордюр, а след това и в мантинела.

    Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал.
Една от версиите е, че автобусът се е ударил в мантинелата. Това е причината да не може да се каже със сигурност дали автобусът първо е катастрофирал и после се е запалил или първо е станал самият пожар в превозното средство.
Седем души са спасени и са откарани в "Пирогов".

   Движението по скоростния път  е спряно и в двете посоки. Създадена е временна организация на движение през п.в. Долна Диканя и п.в.Даскалово.

   Македонската агенция МИА съобщи за станалата около 2 часа тази нощ тежка пътна катастрофа с 45 жертви с автобус с македонски таблици, пътувал от Истанбул до Скопие. Агенцията цитира изявлението на комисар Николай Николов за българските медии, че в автобуса са пътували 53 лица. Загинали са 45 души, а останалите са откарани в болница. Автобусът е опожарен, а на мястото на катастрофата се намират противопожарни коли и медицински екипи.

Коментари

Андонова  
22:50:18 / 2021-11-23

Оффффффф Ех Съболезнования на Близките!

Свързани новини

Реклама

Реклама