Днес е : Вторник, 6 Декември 2022

Радев с гласове от всички партии. От кои взе най-много?

Публикация 21 Nov, 2021 / akcent.bg

Досегашният президент води на балотажа на днешните президентски избори с 63,9 процента и печели втори президентски мандат.

    Досегашният президент Румен Радев води на балотажа на днешните президентски избори с 63,9 процента и печели втори президентски мандат. Това показват резултатите от екзитпола на социологическата агенция "Алфа рисърч..

Анастас Герджиков получава 33,1 процента на днешния балотаж.

   6 на сто от избирателите на Анастас Герджиков са променили в последната седмица решението си и за гласували за Румен Радев, сочат данните на Галъп.

   От своя страна професорът е успял да привлече само 1% от гласоподавателите на Радев. 99 на сто от електората на президента е препотвърдил днес вота си.

EXIT POLL: Румен Радев печели втори мандат

   Гласове от всички партии печели президентът Румен Радев, който бе избран на балотаж за втори мандат. Голямата част от избирателите на "Продължаваме промяната" - 91% са гласували за него. Само 9 но от привържениците на Кирил Петков и Асен Василев са дали вота си за кандидата на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков.

   96% от избирателите на БСП са гласували за Румен Радев, сочат данните на "Алфа Рисърч". Останалите 4 на сто от гласовете на социалистите се разпределят горе долу по равно между Герджиков и "не подкрепям никого".

   Противно на очакванията, че градската десница ще подкрепи проф. Герджиков, цели 70 на сто от избирателите на Демократична България са подкрепили Радев на балотажа. 20 на сто са гласували за Герджиков, 10% не са подкрепили никого.

   72% от хората, гласували преди седмица за Възраждане, сега са дали гласа си за Герджиков, 21 на сто - на Герджиков.

   Избирателите на ДПС са били в най-малка степен мобилизирани. Голяма част от тях изобщо не гласуваха. От тези, които отидоха до урните 63 на сто са избрали Радев, 35% - Герджиков.

   За Радев са гласували и 10 на сто от избирателите на ГЕРБ.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама