Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Кметът Пенчо Милков постави пред посланика на Турция въпроса за сградата на хотел „Балкан“ посети Община Русе

Публикация 13 Oct, 2021 / akcent.bg

   Делегация начело с посланика на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок посети днес Община Русе.

   „Научихме, че сте осигурили помещение за сдружението за културни връзки с Турция „Гюнеш“, сподели радостта си Н. Пр. Секизкьок. Тя допълни, че е планирана среща с представители на сдружението.

   „На територията на общината има неголяма, но много сплотена турска общност“, сподели кметът Пенчо Милков. Той даде за пример прекрасните отношения и среда, в които живеят жителите на село Семерджиево.

   Кметът постави въпроса за бъдещето на сградата, където в миналото се е помещавал хотел „Балкан“ в Русе. Общинското ръководство иска тя да бъде възстановена, но част от собствеността е на Главното муфтийство и в момента тече дело за делба. Посланикът се ангажира да проучи въпроса и прие поканата за повторна среща за разрешаването на случая.

   Обсъден беше и приносът на реформатора Митхад Паша за разцвета и утвърждаването на Русе в края на XIX век. Кметът подари на Н. Пр. Секизкьок и книга по темата, дело на местен автор.

   Това бе първата опознавателна визита от посолството, в която се включиха още заместник-посланикът Ерман Топчу, съветниците по образователните и социалните въпроси и по вътрешната сигурност, генералният директор на Зираат Банк Иса Айдоган, както и генералният консул в Бургас Сенем Гюзел.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама