Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

210 кандидат- депутати ще се борят за гласовете на русенци на предстоящите избори

Публикация 13 Oct, 2021 / akcent.bg

   27 политически партии и коалиции са се регистрирали в Районната избирателна комисия в Русе за участие в изборите за народни представители на 14 ноември. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и председателя на РИК Милена Хинкова.

   Кандидат-депутатите този път са 210, което е с осем повече от на предходните избори на 11 юли. Единствено от регистрираните партии за изборите в ЦИК БЗНС не са регистрирали листа в 19 МИР. Най-младият сред евентуалните бъдещи народни представители е Георги Кръстев от листата на ГЕРБ-СДС, а най-възрастният е Захари Тасков от ПП „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ „НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“. Към датата на изборите Георги Кръстев ще бъде на 21 години и 10 месеца, а Захари Тасков на 79 години и 4 месеца. Припомняме, че партиите и коалициите имаха възможност да регистрират кандидатите си до края на вчерашния ден.

  Предизборната кампания предстои да бъде открита в петък, а от своя страна Българинов апелира за сдържаност, избягване на нападките и реален сблъсък на идеи.

 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама