Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Потвърдено: Николай Събев ще е водач на листата на ,Продължаваме промяната, в Русе

Публикация 26 Sep, 2021 / Румен НКОЛАЕВ

България да стане богата и добре уредена държава от свободни хора, смята собственикът на спедиторската компания "Еконт".

   Кирил и Асен правят нещо важно за българите сега. Трябва да ги подкрепим . Не става само с мърморене и съвети отстрани. Всички условия за това България да стане богата и добре уредена държава от свободни хора , трябва да се създадат сега.

  Това коментира ексклузивно собственикът на "Еконт" Николай Събев пред Акцент.БГ и потвърди, че ще е водач на листата на "Продължаваме промяната" в Русе.

   "Примерно, човекът който притежава “Еконт”, една трета от всички пакети минават през неговия бизнес. Когато този човек казва: Аз оставям този бизнес да се управлява сам. Скачам за да бъда депутат от “Продължаваме промяната” в Русе. И казва “Аз знам как да оправя транспортната инфраструктура в страната, защото последните 20 години с тов съм се занимавал. Това са този тип хора, които ще видите в нашата листа. Този тип хора не биха си заменили живота и бизнеса за някаква бърза схема за печалба” каза Петков."

   Събев пред БС каква е прогнозата му за 2021 г.? Годината ще бъде много тежка за хората и икономиката ни. Затова усилията ни за все по-голямо улесняване на бизнеса, ускоряване на паричното обръщение и създаване на палитра от лесни платежни инструменти, са възможностите, които виждаме и е нужно да следваме. Така ще е по-добре за потребителите, а нас ни има заради тях.

   Събев  участва в дискусия през юли за това от какви промени има нужда българския бизнес, за да се развива по-успешно. Според собственикът на "Еконт" първото и най-важното, което трябва да направи следващото редовно правителство, е да започне ефективен диалог с бизнеса, за да се запозне с реалните проблеми, с които той се сблъсква. "Трябва да ни чуят, трябва да имат открит и прозрачен диалог", подчерта той.

   "Държавата трябва да спре да се прави на бизнесмен, бизнесът е опитен и ще се справи. Вместо това държавата трябва да се завърне и да работи това, за което всъщност е конституирана, да създаде средата, в която хората да живеят по-добре", коментира Събев в средата на юли в изборното студио на "Дневник".

Според него трябва активно да се работи и за по-качествено образование и по-добра базова подготовка на кадрите, които влизат след това в българския бизнес. "Държавата трябява да се върне отново там, където напусна преди 30 години - да се погрижи за образованието на българите. Трябва много бързо да започнем да създаваме учебни центрове, да се върнем и да издигнем на пиедестал българския учител. Трябва да подготвим и учителите, и учениците за предизвикателствата на новото време, за дигиталната трансформация и новите технологии", подчерта той.

   Николай Събев е роден през 1960 г. Завършва гимназия "Христо Ботев" в Русе. Възпитаник е на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" - Варна, специалност "Експлоатация и управление на флота и пристанища". Завършил е и "Икономика и управление на транспорта" във ВИИ "Карл Маркс" /днес УНСС/. От 1983 година постъпва в БРП, където работи 10 години. През 1993 година създава първата си фирма "Еконт транс", а 4 години по-късно - "Еконт експрес". В началото втората фирма развива жп транспорт, а куриерската дейност стартира през 2000 г. Своеобразна експанзия фирмата прави преди 3 години, когато излиза на пазарите в Англия и Румъния.

   Собственикът на "Еконт" е и основен дарител във Фондация "Русе- град на свободния дух" от създъването и.

   Николай Събев е бил състезател по кану-каяк в ученическите си години. Слабост са му конете и кучетата от породата  Средноазиатска овчарка.

    В последно време една не малка част от снимките му са на мотори, които определено са го завладяли и допълват визията на предприемчивият русенец..

   Баща на три дъщери.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама