Днес е : Вторник, 7 Декември 2021

Йордан Джамбазов: Русе да има до половин година общинска полиция

Публикация 24 Sep, 2021 / Румен НИКОЛАЕВ

След единствено предложената концепция председателят на клуб по стрелба Джамбо 2006 и единствен участник в конкурса най- вероятно от 1 октомври ще бъде новият шеф на КООРС

   Йордан Джамбазов е единственият допуснат и защитил днес концепция за управление и развитие на Специализирано звено „Контрол и опазване на обществения ред и сигурност” / КООРС/.

   Председателят и треньор на Спортния клуб по стрелба с лък „Джамбо 2006“ най-вероятно ще бъде официално назначен от 1 октомври на длъжността, заемана от Светлозар Ненов.

   Новото в неговата визия за охранителната дейност в Община Русе е създаване на Общинска полиция- нещо, за което се говори от доста време.

  В началото ще бъдат назначени 4-5 души, като след курсове и подбор по определени изисквания за половин година се очаква броят на полицаите да гони 30 души. Много вероятно е новят шеф на КООРС да въководи и координира дейността на двете звена, а Георги Игнатов също да бъде част от новата общинска структура.

   Целта на работата на Общинска полиция и КООРС ще бъде запазване на спокойствието и имуществото на гражданите на Русе, както и свеждане до минумум на вандалските прояви в града.

   Джамбазов бе шеф на служба БОП към ОД на МВР Русе до 2012 г., когато се пенсионира. След това се занимава с охранителна дейност, но най-вече бе отдаден на спортния клуб "Джъмбо 2006".

 

 

  

 

Коментари

Свързани новини

    Реклама

    Реклама