Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Конкурс за авторски разработки в рамките на европейската нощ на учените 2021г

Публикация 14 Sep, 2021 / akcent.bg

     Като част от поредицата от събития, посветени на Европейската нощ на учените 2021 с водещо послание „Науката и иновациите са в основата на Зелена и Дигитална Европа“, Русенският университет обявява

            КОНКУРС ЗА АВТОРСКИ ТВОРБИ НА ТЕМА:   „ЗЕЛЕНИТЕ ИНОВАЦИИ ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА“

      Конкурсът е насочен към младежката аудитория на Европейската нощ на учените – ученици от основните и средните училища и студенти, като организаторите очакват оригинални авторски разработки в 3 категории: ЕСЕ / РИСУНКА / ПРЕЗЕНТАЦИЯ по зададената тема. Във всяка от трите категории ще бъдат раздадени по 3 награди според преценката на компетентни журита:

    Първо място – таблет;

    Второ място – външен харддиск;

    Трето място – безжични тонколонки.

     Критерии при оценяването на творбите: оригиналност, авторски принос /при установяване на плагиатство, съответната творба ще бъде дисквалифицирана/, съответствие с темата, въздействаща сила на разработката.

                   

      Наградите на отличените разработки ще бъдат връчени от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев при откриването на Нощта на учените на 24 септември от 10 часа в Централното фоайе на Ректората. По преценка на организаторите някои от разработките ще бъдат публикувани във вестника на Русенския университет „Студентска искра“.

     Творбите да се изпращат на д-р Виктория Иванова на адрес vivanova@uni-ruse.bgв срок до 21 септември 2021 г., 17 часа.

    Необходимо е участниците да впишат в изпратената конкурсна творба трите си имена, населено място, електронен адрес и телефон за контакт.

  

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама