Неделя, 3 Декември 2023

Община Русе пита гражданите относно Плана за интегрирано развитие на общините 2021 – 2027 г.

Община Русе пита гражданите относно Плана за интегрирано развитие на общините 2021 – 2027 г.
Публикация   11:39     11 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     373

   Ръководството на Община Русе търси мнението на гражданите при разработването на Плана за интегрирано развитие на Община Русе (ПИРО) за периода 2021 – 2027 г. Ще бъде представен проект на „Стратегическа рамка за развитие на Община Русе“ пред русенци, а те ще имат възможността да предложат своята визия, цели и приоритети за бъдещето на града.

   Целта е да бъде чуто мнението на максимално широк кръг от хора и да се повиши обществената информираност относно приоритетите за развитие на Община Русе. Интегрираното планиране изисква участието на всички заинтересовани страни при вземане на инвестиционни решения, свързани с жилищата, инфраструктурата, образованието и здравеопазването на даден район, както и относно транспорта, икономическия растеж, социалното и културното благосъстояние. Проектът предвижда и преодоляване на негативните тенденции в демографското развитие на общината.

   Коментари и препоръки можете да отправите на адрес:  l.gospodinova@ruse-bg.eu до 10 септември 2021 г.

   Проектът на „Стратегическа рамка за развитие на Община Русе” е публикуван на официалната интернет страница на Община Русе на адрес: https://obshtinaruse.bg/plan-za-integrirano-razvitie-na-obshtina в раздел „Стратегии, планове и отчети“, секция „План за интегрирано развитие на община“.

   Община Русе разчита на сътрудничеството на гражданите и благодари на взелите участие в планиране на развитието до 2027 г.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha