Понеделник, 17 Юни 2024

Bъpвим ĸъм бeзвpeмиe и втopи cлyжeбeн ĸaбинeт

 Bъpвим ĸъм бeзвpeмиe и втopи cлyжeбeн ĸaбинeт
Публикация   15 Юли, 2021   /     akcent.bg   /     515

Kpитиĸи ĸъм пpoeĸтoĸaбинeтa нa Tpифoнoв oтпpaви бившият финaнcoв миниcтъp Cимeoн Дянĸoв

    Все още вярвам, че служебните министри ще управляват до 2022 година, вървим към едно безвремие, където се очертава втори служебен кабинет, каза в предаването „Здравей, България” бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ Симеон Данков.

    Той предупреди, че вече няколко важни решения се забавят, най-вече Планът за възстановяване и развитие предимно, и те ще бъдат взимани и реализирани от второ служебно правителство.

   Тези трети избори и поредно управление на служебни министри според Дянков са опасна ситуация - едната причина е състоянието на демокрацията, "започваме да се притесняваме, че тя не работи добре".

   Дянков е убеден, че България не може да си позволи да забавя Плана за възстановяване, а ние сме единствената държава, без Нидерландия, която все още не го е включила в решенията, което означава, че не само тази година няма да получим средства по него, но вероятно и следващата година.

   Бившият финансов министър коментира, че е добре да има редовно правителство, но не вижда как ГЕРБ или другите партии биха подкрепили един, според него, нескопосано и прибързано представен кабинет, въпреки че в него имало качествени хора.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha