Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Защо ДПС се поклони в Турция?

Публикация 10 Jun, 2021 / Григор Лилов

  Никой не забеляза или не иска да забележи съвпадението.
Веднага с обявяването на американските санкции срещу няколко родни олигарси ръководството на ДПС – Карадайъ се понесе за Турция. Санкциите бяха наложени преди 6 дни, Карадайъ отиде при комшиите преди 5 дни.
Съвпадението въобще не е случайно.
.
*** Със санкциите САЩ показаха не само пример за българите какво трябва да направят с олигархията и Задкулисието си. С тях Белият дом демонстрира на Кремъл решимостта си повече да не се примирява с политиката на държави-съюзници, настанили се едновременно и на двата стола: източния и западния.
.
            Такъв съюзник е България. Такъв съюзник е Турция.
.
*** Кремъл като отговор на Белия дом демонстрира с посещението на Карадайъ, че семейството (ДПС) на българската дву-стол-ова политика и родителят на турската дву-стол-ова политика може да се обединят.
И съвместно и евентуално да разиграят онова, което се случи навремето в НАТО между Гърция и Турция.
За да не си проличи ролята на Русия в тази операция, почетният председател на ДПС – Ахмед Доган, унизително беше оставен у дома.
БЕЛЕЖКА
Винаги съм твърдял, че ДПС е инструмент за взривяването на България, ако се наложи и затова беше създадено от Москва и винаги и всякога се ползва със значима руска протекция, а не с турска.
Например не толкова отдавна Карадайъ призоваваше българските турци в Турция да гласуват против новата конституция при комшиите, която дава още повече власт на Ердоган.
.
*** Ердоган и турският елит с топлия прием, който дадоха на Карадайъ също демонстрираха своята решителност.
Показа я и пред Кремъл, и пред Белия дом.
Пред Кремъл с този прием на най-високите равнища Ердоган не намекна, а направо заяви, че техният Троянски кон в България може да бъде иззет от ръцете им, ако Москва не се съобразява с интересите на Анкара.
Пред Белия дом Ердоган демонстрира, че притежава лостове за влияние в България, които може да се опита да пренасочи за завой на държавата ни в прозападния фарфатер. Обаче въпросът е какво ще му дадат насреща.
(срещата Байдон-Ердоган е планирана за 14 юни в Брюксел.
.
   С изявлението си за „Родината” пред председателя на турския парламент Карадайъ като пионка също демонстрира всички тези геополитически интереси.
   1. Намекна, че ако Русия загуби позиции, ЕС и НАТО ще си имат етнически проблем у нас. Заради Турция като страна-членка на военния блок такова развитие ще предизвика много силно напрежение, защото тя не може да остане неутрална в такава ситуация.
   2. Намекна пред Запада и САЩ, че ДПС винаги може да се дистанцира от Русия. Въпросът е за цената, която ще му се плати.
   3. Намекна пред родния, също пионков като него елит, че ако „хлябът” намалее в ръцете на ДПС, то „ножът” е у тях.
   4. За „простолюдието” у нас разпали с преднамереното си изказване за турската родина „патриотични” чувства. Те ще помогнат на „патриотичните” партии да се пласират на наближаващите избори. А това националистично пласиране като скачени съдове ще помогне на ДПС също да се пласира добре на изборите, като сплоти зад него българските турци
.
**** Няма коз в игра на без коз*****
.
   Всички „Големи” на световната сцена си правят сметките за нас, включвайки в тях и ДПС като първостепенна обществена сила.
Бъркат!
Не е първостепенна обществена сила от години насам, макар че е първостепенна фалшификация!
.
   Защото многократно съм доказвал с изборни книжа от районите на българските турци, вкл. и тук, в профила ми, че те все по-масово не гласуват за ДПС на парламентарни избори (за разлика от местните). Етническият вот за ДПС не е на българските турци.
Той все повече е плод на фалшификации в ЦИК, на купен вот, на вот на ромските маси, издиктуван от техните цигански барони;
   БЕЛЕЖКА: прогонените насила от Родината си с „Голямата екскурзия” към Турция в значимо мнозинство не гласуват нито за Ердоган, нито приемат ислямизацията на турската нация, нито бленуват за неоосманска империя. На тези хора роднините им са тук, у нас.
    Сега не е и 1989 г.
Тези краища са обезлюдени.
   Освен това, което е много важно, те са с най-високия % на емиграция и гастарбайтарство в България. Близките на емигранти и гастарбайтери, а и самите те нито ще тръгнат срещу ЕС, нито ще тръгнат срещу НАТО, Такова тръгване е срещу интересите им.
.
           ДЪРПАТ ЛИ ТЕ НА ВСИЧКИ СТРАНИ, ЩЕ ТЕ РАЗКЪСАТ
.
   Затова заплахата за етнически конфликт, което е силата на ръководството на ДПС, все повече се превръща в блъф;
В крайна сметка и това посещение заедно с оказания му височайши прием също е блъф.
Една пешка печели партия шах, но само тогава, когато е от едната страна на дъската. Ако е застанала и от двете й страни на играта, а в този случай и от трета, странична страна тя нищо не печели – тя си е блъф, отвличаща маневра за Големите играчи.
   И рано или късно се жертва.
------------------------------------------------
 

   Поканата от турския президент Реджеп Ердоган към ДПС е отправена отдавна и е фиксирана след парламентарните избори през юли. Посещението обаче на Мустафа Карадайъ бе на пожар заради изненадващите санкции от САЩ - от динамиката на процесите, които са необичайни за предизборна ситуация и наподобяват на събития от зората на демокрацията, се наложи Мустафа Карадайъ с най-близките си хора да замине за Анкара. Това заяви пред бТВ журналистът Илхан Андай, който наблюдава отблизо процесите в ДПС.

По думите му, основна роля за визитата играе посланикът, която иска да възстанови онзи мост между двете страни. Ахмед Доган не е присъствал индиферентно на разговорите в Анкара, от много отдавна властите там не желаят диалог с него, но не искат и да изпускат диалога с етническите турци. Андай анализира и списъка със забрана за влизане в Турция след изборите, който е редуциран, но Доган и Пеевски са в него, всички други в него са извадени и в момента има много активисти на ДПС в Турция, които след срещата Карадайъ-Ердоган работят по секциите.

С каква цел е визитата на ДПС в Турция - "За Доган най-важното е изборната аритметика, която той анонсира до електората с философска терминология, ударът срещу Пеевски ще донесе загуби вътре в България, така че той търси резерви, те са в Турция и Западна Европа. В Европа много трудно би могло да се върнат емигрантите, които не са зависими, но изселниците са изгонени и връзката няма да секне, те виждат като най-близък субект ДПС - губим в България еди си колко гласове, печелим в Турция еди си колко гласове, така партията би останала значима в парламента, смята журналистът.

ДПС отдавна не е партия на електорат в изостанали села, той вече оцелява сам, тези хора следят събитията и анализират, категоричен е журналистът. Никой не знае какво са си казали важните хора в екипа на Ердоган относно детайлите как перфектната изборна машина ще помогне на ДПС да постигне онзи желан резултат в Турция, за да стъпят по-здраво в парламента и да влязат през парадния вход, добави той.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама