Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Петролът поскъпна на фона на признаците за възстановяване на търсенето на гориво

Публикация 09 Jun, 2021 / akcent.bg

  Цените на петрола се повишават за втора сесия в сряда, тъй като перспективите за връщане на доставките от Иран избледняха след изказването на американския държавен секретар Антъни Блинкен, който заяви, че е малко вероятно санкциите срещу Техеран да бъдат отменени, предаде Ройтерс.

   Към 8:40 часа българско време цената на сорта брент се повиши с 0,38 долара, или 0,53%, до 72,60 долара за барел. Американският лек суров петрол WTI поскъпна с 0,39 долара, или 0,56%, до 70,44 долара за барел. Вчера и двата сорта поскъпнаха с над 1%.

   „Подобрените перспективи за търсене изглеждат подкрепят цените на суровия петрол, тъй като успешното разпространение на ваксините и летният сезон в САЩ и Европа дават тласък на търсенето на гориво“, коментира Маргарет Янг от DailyFX.

   Във вторник Енергийната информационна администрация на САЩ прогнозира, че ръста на потреблението на гориво в страната през тази година ще бъде 1,49 млн. барела на ден. Предходната прогноза бе за 1,39 млн. барела на ден.

  Същевременно с това американският петролен институт съобщи, че запасите от суров петрол на САЩ са намалели с 2,1 млн. барела през седмицата, завършила на 4 юни.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама