Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Слави Трифонов: ГЕРБ ги боли, че няма да я има тяхната ЦИК

Публикация 03 May, 2021 / akcent.bg

  Лидерът на втората политическа сила "Има такъв народ" Слави Трифонов смята, че причина за двете пресконференции на ГЕРБ в днешния празничен ден е страхът на ГЕРБ от това, че губи влияние в Централната избирателна комисия.

  По-рано днес представители на ГЕРБ нарекоха авторите на променения Изборен кодекс "новите варвари", а президентът Румен Радев, получил с измененията правото да назначава членовете на ЦИК, беше сравнен с Тодор Живков.

   "Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта - една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора - за всички медии. Защото болката е голяма. Малка болка - една пресконференция. Голяма болка - две пресконференции. А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК." написа Трифонов във "Фейсбук". Неговата партия е основен вносител на измененията.

    Според него белег за това, че Централната избирателна комисия е овладяна, е фактът, че изпълнява политически поръчки като например да ликвидира видеонаблюдението или пък да не санкционира бившия (определението е на Трифонов) министър-председател Бойко Борисов, използвал държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Това е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК, продължава лидерът на "Има такъв народ"

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама