Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Русенският университет посрещна посланиците на Словения, Словакия и Кипър

Публикация 15 Apr, 2021 / akcent.bg

   Н. Пр. Мануел Корчек, посланик на Словакия в България, заедно с  Н. Пр. Анджей Франгеш, посланик на Словения, и Н. Пр. Мариос Кундуридис, посланик на Кипър, както и г-жа ДагмарОстранска, Директор на Чешки центърСофия и г-жа Ивана Марксфелдова, Консул на Словакия, посетиха Русенския университет „Ангел Кънчев“.

   Срещата в Русенския университет беше първа от поредиците срещи с институции в нашия град.

   Ректорът на Русенския университет  чл.- кор. Христо Белоев, представи модерната база, съвременните ресурси за обучение и изследвания,  дълголетните образователни традиции и авторитетната лидерска позиция на университета.

   На срещата присъстваха още доц. д-р Десислава Стоянова Атанасова - Зам.-ректор по интернационализация и комуникационна политика и проф. д-р инж. Пламен Даскалов​​ - Зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение.

   Разговорите продължиха с обсъждане на възможности за  установяване на механизми за устойчиво  партньорство и диалог чрез онлайн срещи, дискусии и посещения.

  Срещата беше полезна, тъй като създаването на подобни жизнеспособни партньорства осигурява предимства в условията, поднесени от съвремието.

   Дипломатическото посещение беше по повод група изложби, обединени от темата „Значими жени в историята: от Прага през Братислава до Русе“.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама