Днес е : Понеделник, 14 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Христо Иванов: Вървим към предсрочни избори

Публикация 07 Apr, 2021 / akcent.bg

Сценарий за нови избори не е трагедия, да не се плашим да питаме хората

   "Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали формации, които се явиха с това обещание на изборите, ще си задържат думата ".

   Така съпредседателят на Демократична България Хирстова Иванов коментира пред bTV резултатите от избирте, но и добави: „Имаме много ясно записано в коалиционното споразумение, че не можем да подкрепим управление с мандат на БСП“.

    Така остава единствено вариант, предложен от „Има такъв народ“. Иванов призна, че е „силно скептичен“, че това ще се случи и "най-вероятно" вървим към нов парламентарен вот.

   "Може да се окаже, че този парламент може да въплъти в себе си решимостта на хората да има мнозинство, което да гласува против Борисов. Ние се готвим в този парламент да се свърши работа, за да отидем на честни и свободни от Борисов избори“, отбеляза Иванов.

   От „Демократична България“ нямали проблем и с това да останат в опозиция.

   Според Иванов зад партията вече има „нова коалиция на средната класа активни хора у нас и в чужбина“, обединени около свобода, законност и модернизация.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама