Днес е : Петък, 16 Април 2021

Арестуваха голи украинки в Дубай, снимали се на терасата на небостъргач

   Десетки жени, позиращи голи на терасата на небостъргач в Дубай, бяха заснети във видеоклип, който обиколи бързо интернет пространството и предизвика поредица от арести, съобщава БГНЕС.

   Част от задържаните голи жени са рускини, съобщиха по-рано световните медии.

   На видеото се вижда терасата на сграда в елегантния квартал „Марина“, което веднага предизвика реакцията на властите в ОАЕ.

   По неофициални данни, задържаните са около 40 на брой, от които 8 са рускини, но полицията не е потвърдила тази информация. По време на задържането някои от жените не са носели документи за самоличност.      

   Местното законодателство забранява публичната употреба на алкохол без разрешение, както и целувките и порнографията, а нарушаването му може да завърши в затвора, съобщи албанската телевизия Ora News.

Според чуждестранни медии жените ще трябва да отговарят пред закона за „разврат“, за което рискуват до шест месеца затвор и глоба от хиляда евро.

   „Подобно неприемливо поведение не отразява ценностите и етиката на обществото в Емиратите“, се казва в изявление на полицията в Дубай.

  Генералното консулство на Русия в Дубай е отправило официално запитване до полицията в града с молба за предоставяне на точните данни на задържаните заради голата фотосесия руски гражданки, съобщи ТАСС.       

   Няма рускини сред жените, задържани в Обединените арабски емирства за заснемане на голо, съобщиха по-късно от руското генерално консулство в Дубай, предаде Би Би Си.

"Получихме официални полицейски данни. Общо 12 момичета са задържани на балкона за снимки на голо, а не 40, както се предполагаше преди, при това сред тях няма руски гражданки", заяви генералното консулство пред РИА Новости

  Все пак има един руски гражданин сред задържаните - това е организаторът на „голото фото”, по отношение на който в момента тече разследване, добавиха от дипломатическото представителство.

  Министерството на външните работи на Украйна от своя страна заяви, че сред задържаните има 11 украинки.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама