Днес е : Петък, 17 Септември 2021

Красен Кралев и кандидатите от ГЕРБ-СДС посетиха исторически обекти в Русе

Публикация 02 Apr, 2021 / akcent.bg

“Русе има прекрасен и поддържан музеен комплекс”, заяви министърът на младежта и спорта

  Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кандидатите за народни представители посетиха исторически обекти в Русе днес, с което символично закриват предизборната си кампания.

   Наред с изцяло възстановената преди няколко години Къща-музей „Баба Тонка“ и римската крепост „Сексагинта Приста“, те се разходиха и на русенския Кей, изцяло реконструиран по време на управлението на ГЕРБ с европейско финансиране.
„Русе има прекрасен и поддържан музеен комплекс.

    Градът, който във визитката си пази над 100 неща, случили се за първи път тук и наричан „малката Виена“ заради архитектурата си, може да се развие още повече като притегателен туристически център“, заяви Красен Кралев. По думите му, основните цели в сектора за следващия управленски мандат 2021 – 2025 г. са съхранението, възстановяването и гарантирането на развитие на туризма у нас в новите реалности, както и утвърждаването на България като предпочитана туристическа дестинация. В пандемични и извънредни ситуации популяризирането на туристическите атракции ще става по нов, модерен начин чрез онлайн платформи и нестандартно представяне на музейни събития.

   В програмата си ГЕРБ предлага подобряване на инфраструктурата и енергийно обновяване на местата за настаняване; развитие на екологичната мобилност и устойчивост; разработка и утвърждаване на „умни“ дестинации и внедряване на интелигентното управление на туристическите потоци; създаване на Национален туристически информационно-комуникационен център.

   „Културно-историческите забележителности водят до преки икономически ползи за всяко населено място или регион, затова ще ги стопанисваме по начин за привличане на повече туристи в отделните райони. Туристическите атракции - публична държавна собственост, ще бъдат приоритетно финансирани, за да се популяризират и развият“, заяви още Кралев.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама