Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Политическото номадство- еволюция или деградация на кандидат- депутата в навечерието на Избори 2021

Публикация 23 Mar, 2021 / Румен НИКОЛАЕВ

Избирателят следва кандидата, кандидатът- файдата...

  Остават 10 дни до заветната дата- 04.04. 2021 г. Датата, в която ще стане ясно кои ще бъдат следващите 240 избраници в 45-то Народно събрание.

   От 19-ти МИР - Русе към депутатските банки са се устремили 228 души. Знайни, не особено знайни и незнайни, събрани в 30 партии / двама от тях представляват сами партията, чрез която участват/.

   Знайните са знайни преди всичко със своето бродене от партия в партия, явно неразбрани, недооценени и в невъзможност да бъде спрян полетът им към властта. Само дето малкото симпатизанти и поддръжници трудно могат да проследят този полет и да осмислят преходите им.

  В партийните листи има вече и хора с хуманни професии, за които душевната чистота не е приоритет и дори този път семейно са се подредили. Консервативни по заглавие, но модернистични в търсене пролука към парламента.

   Отечеството ще възраждат имена, които не слизат от публичното пространство, но трудни за запомняне колко са вляво, прескачайки от партийка в партийка.

   Има кандидати, които са се подслонили под чадъра на Демокрацията, независимо дали е "пряка" или "директна".

   Впечатляващ е и фактът, че партия събра хора, които, по една или друга причина са били "разочаровани" от досегашната действителност, която сами те са творили. След като "достави" 300 членове от една партия в друга, сега същият човек ги препраща в новата, където ще градят Република.

   Бизнеспартньори отново се впускат към депутатските банки в коалиции между с нищо незапомнени партии. Съюзяването сбира странно хора, за които единственото общо е желанието да "работят" депутати. Дори вече и фамилно участие в партийна листа има, в нова партия, разбира се.

   Отечеството ще възраждат хора, които просто не излизат от обществения живот в търсене на медийно внимание и изява вече от години. За съжаление основните партии ги използват на парче, без да им дадат възможност за доказване в управлението.

   Други са обединени под знамето на Промяната, въпреки дейното си участие в изграждането на живота ни до този момент.

 Интересни са и част от водачите на партийни листи. Незнайно защо, но прескачането от партиотични формирования, през социалдемокрацията и поредното възраждане. Странно листата на богатия и създател е приютила и една скандална личност, което прави целта им откровено комерсиална.

   Макар и трудно да се определи една патриотично определяща се партия, търсеща и вероятно получаваща подкрепа от Изток, то нейн бивш представител в парламента сега се е подслонил при столетницата.

  В последните дни в публичното пространство се завъртя информация, подкрепена и със снимка от едно събитие. Става въпрос за времето преди местните избори преди 2 години, когато познато име с доказан професионализъм се е подслонило в структура, която обаче се отказа от участие в последния момент. Това не е попречило на въпросното лице да се върне в обединението, което го направи общински съветник. Както и сега да е водач на листа...

  Водач ни листа в една от новите партии е и познато лице в партийните и изборни среди, стартирал от патриотичната платформа.

   Интересно би било да стане ясно дали хората, които са му гласували доверие, знаят за тези разходки?

  Ще се прочетат и имена на хора, които никога с нищо не са се ангажирали в обществения живот, но почти винаги присъстват в партийни листи, макар и различни....

   Не става въпрос някой да бъде съдник за постъпките и решенията на хората, протегнали ръце към депутатските банки, някои от които неистово.

   Несериозно е някой да търси народната подкрепа и желание да го представлява, след като не може да участва във финансиране на предизборната кампания, разчитайни на корпоративен или финасов ресурс от партийната централа.

   Улеснение получавам от факта, че двама мераклии да представляват народа се отказаха в самото начало, обидени от предложеното им място в партийните листи и няма да бъдат тук обект на внимание.

   Уважаеми братя и сестри, скъпи съотечественици, упражнете правато си на глас!

   Но най-важното е не просто да подкрепите някой роднина, приятел или банкнота. Гласувайте за хора, които няма да ви изоставят след като бъдат избрани, и вместо да бъдат народни представители, представляват само егото си и личния си интерес!  Заложете на хора с морал. Но и освен морал да притежават експертиза в определена област, а не да се се борили единствено и само за собственото си АЗ.

   Наказателният вот по принцип води до промяна, но поне досега не е довел до нещо по-добро!

   Отново се изрови скелетът на доносници в партийните листи в списъци от преди 30 години. Вероятно нямат морално право да бъдат кандидати, но с още по-голяма сила не би трябвало да има и такива, за които депутатството е начин за прехрана и лично облагодетестване.

  Гласувайте с разум, емоцията оставете за после. Или още по-просто- гласувайте, за да има кого да псувате после, основателно!

  

 

 

 

  

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама