Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Обвиняем за два грабежа остава в ареста

Публикация 10 Feb, 2021 / akcent.bg

   „Задържане под стража" постанови Окръжен съд – Русе по отношение на 37-годишния Е. С., обвинен в извършването на два грабежа в условията на опасен рецидив на 06.02.2021 г.

   Съдът счете, че макар и в началната си фаза, на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение,  че Е. С. е осъществил деянията, за които му е повдигнато обвинение.

   За такова престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години. От справката за съдимост е видно, че мъжът е осъждан 13 пъти основно за престъпления против собствеността, като последната му присъда е влязла в сила на 05.06.2018 г. и с нея му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от три години при строг режим отново за извършен грабеж. Многократните му осъждания и високият размер на предвиденото в закона наказание за това престъпление обуславят високата обществена опасност на деянието и дееца. Това, според съда, сочи на реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържано.

   Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на Е. С. мярка за неотклонение „задържане под стража" може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама