Днес е : Вторник, 16 Август 2022

Булмаркет ДМ закупи специализиран противопожарен автомобил за ДИЗ "Тегра" от Австрия

Публикация 09 Feb, 2021 / akcent.bg

Екип от специалисти на компанията проучва на терен доброволческия принцип минимално държавно участие в администрирането на пожарните служби.

    С последователност в действията си "Булмаркет ДМ" ЕООД продължава да преследва целите си за повишаване сигурността. Екип служители под ръководството на бившия шеф на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението инж. Димитър Павлов - Мениджър проекти и координатор противопожарна дейност в дружеството са на работно посещение в Австрия.

   След внимателен подбор и проучване на предлаганите за продажба пожарни автомобили групата набеляза няколко в Австрия  е  извършен оглед и проверка на техническото им състояние. След успешно преминаване на техническите тестове  избраният от специалистите специализиран пожарен и аварийно-спасителен автомобил и ще бъде транспоран на собствен ход до България.

   Другата задача на групата е да изясни в детайли австрийския опит за организиране на пожарното дело, за което е известно, че е организирано на доброволчески принцип и държавата има минимално участие в администрирането на пожарните служби. инж. Димитър Павлов има експертни знания за организацията и функционирането на пожарни формирования на различен принцип и е твърдо решен да създаде доброволно формирование в състава на дружествата от групата Булмаркет, които оперират на територията на Дунавска индустриална зона Тегра.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама