Днес е : Сряда, 24 Февруари 2021

ТМ Технолоджи вложи 1 млн. лева собствени средства за модернизиране и разширяване на производството си

Публикация 05 Feb, 2021 / Румен НИКОЛАЕВ

Новите дългосрочни договори налагат търсене на допълнително квалифициран персонал и решават проблема с натовареността през летния сезон

     Въпреки икономическата криза в световен мащаб, ТМ Технолоджи направи поредната голяма инвестиция.

   Решението идва в предизвикателно време заради прехода между двата програмни периода на европейско финансиране /2014 - 2020/ и /2021- 2027/. Затова машиностроителят вложи 1 млн. лв. собствен ресурс в производство за закупуване на последно поколение файбър лазер и абкант машина, оборудвани по специална поръчка на фирмата, разказва търговският директор Виктор Петров  пред Акцент.БГ.

   Лазерната машина позволява да се режат прецизното и ефикасно черна стомана, алуминий, месинг, мед и други метали с дебелина до 30мм и площ до 2000 х 6000мм.

   Макар и с възможности под тези на 800Т абкант, закупен през 2019, новият автомат ще позволи по-бърза и прецизна работа за по-малките конструкции, за да отговори на високите стандарти на ТМ Технолоджи и в отговор на изисквания за хай клас продукти за чуждестранния пазар.

   

   Преди няколко години  камините на ТМ Технолоджи, популярни в Западна Европа бяха известни основно из Русенския регион.

   Новото оборудване ще подкрепи работата за камини и барбекютата, които  отговарят на по-високи екологични изисквания от наложените международни Еко стандарти. Продуктите са патентовани и продавани на Западноевропейския пазар. Някои могат да бъдат видени в световно известен гангстерски филм от 2020.

   Но оборудването не е всичко. Новите дългосрочни договори с европейските възложители са повод за привличане на още кадри.Вече има обявиза конкретните позиции, по които ще се набират специалисти както от ТМ Технолоджи, така и в Steel Pal.

   Целта на мениджмънта, споделя Виктор Петров, е да има ритмичност на работа при големи и малки изделия и поле за развитие на съвестни и амбициозни хора.

       Машиностроителят ТМ Технолоджи се кооперира в бизнеса си със  Steel Pal /Стоманеният другар/ от години. За последната 2020 г бяха привлечени популярни марки благодарение на маркетинг и личния подход към клиентите.

   Преди време Akcent.bg писа за малката революция, която се провокира ТМ Технолоджи, когато започна активно да произвежда корабни конструкции до 90 тона. По този начин превърна в първата русенска фирма с такова начинание от 20 години насам.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама