Днес е : Понеделник, 1 Март 2021

Станция за мониторинг на въздуха ще следи за качеството му в Сливо поле

Публикация 23 Dec, 2020 / akcent.bg

Електронно табло ще отчита състоянието на компонентите на въздуха. Общината удовлетворява екологичните интереси на гражданите

  /Снимка: КИС 13/

   Поставеното в центъра на Сливо поле електронно табло е в резултат на желанието за постоянен прецизен контрол за евентуални вредни емисии в Община Сливо поле с цел опазване на околната среда, живота и здравето на хората. Това заяви днес кметът Валентин Атанасов по време на символичното предаване за стопанисване на мултимедийното устройство.

       Още по време на общественото обсъждане на  оценката за въздействие на околната среда за разширяване на производството на Астра биоплант заедно с граждани от Община Сливо поле са поставили пред ръководството въпроса с изпълнение на всички екологични изисквания.

   За да бъдат контролирани евентуалните вредни емисии в изкускания в атмосферата производствен въздух, като  за денонощие ще постъпват и ще бъдат отчитани и данните от таблото . Това ще даде възможност на всеки един гражданин на общината при проявен интерес, независимо къде се намира, в страната или в друга държава в Европа.

  Заданието бе изключително сериозно и изискванията бяха високи при избора на изпълнител на таблото след конкурс, високи критерии при проектирането и използването на необходимите за работата му елементи, каза кметът Атанасов.

   От фирмата заявиха, че се изпълняват поетите към община Сливо поле и към местната идминистрация ангажименти, като един от тях е монтирането на станция за мониторинг на въздуха. И занапред смятаме да се развиваме както в технологично, така и екологично отношение. В днешно време технологичното развитие е свързано и с екологично, заяви управителят Димитър Минчев.

  Във връзка с поетите от фирмата ангажименти мултимедийното устройство се предоставя безвъзмездно на Община Сливо поле и по този начин гражданите ще може сами да виждат данните за състоянието на въздуха. Данните ще излизат от изградената станция за мониторинг на въздуха на предприятието за растителни масла и биодизел.

  Предоставеното табло ще може да се използва и за информация на различна информация на различни събития на община Сливо поле.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама