Днес е : Неделя, 24 Януари 2021

Първа копка на обект: „Изграждане на спортна зала в СУ „Васил Левски“ – гр. Русе

Публикация 09 Dec, 2020 / akcent.bg

Обектът е на стойност 2 494 516,46 лв., без ДДС

   На 10 декември, четвъртък, от 9:00 ч., ще бъде направена първа копка на Етап 1 за изграждане на нова спортна зала и плувен басейн в двора на СУ “Васил Левски” в Русе, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

    Изпълнител на обекта е русенската фирма „Адис Калинов“ ООД, спечелила обществена поръчка и сключила договор с Община Русе на 19.11.2020 г. на стойност 2 494 516,46 лв., без ДДС. Средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет. Проектант на новата модерна зала е фирма „Норд план“ ООД.

   Първият етап включва изграждане на грубия строеж на обекта и частично-довършителни инсталационни работи, които ще бъдат приключени окончателно след изпълнение на Етап 2 от проекта. Срокът за изпълнение на договора за първия етап е 5 години от откриването на строителната площадка и е свързан с необходимостта от осигуряване на финансиране за изпълнение на целия обект.

      СУ „Васил Левски“ е едно от най-големите средни училища в страната. В него учат около 1600 ученици. Спортните занятия се провеждат с няколко класа едновременно, в съществуваща малка спортна зала.

С изграждането на новото спортно съоръжение се цели да бъдат удовлетворени нуждите на както на училището, така и на русенци и да се даде възможност за провеждане на спортни състезания. Новата сграда ще бъде ситуирана с лице към ул. „Цанко Церковски“. Проектирана е с „топла връзка“ към сега съществуващата училищна сграда /блок „Д”/ и със самостоятелен вход за външни посетители откъм улицата.

    Спортната зала ще съдържа: зала с игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места, плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутеренното ниво, съблекални за отборите, треньорски стаи, стаи за съдии, лекари, треньори и учители, СПА център с фитнес зала, тоалетни, фоайета, евакуационни изходи, инсталационни помещения и складове.

     С проекта е осигурена достъпна среда до всички общодостъпни етажни нива и за хор с увреждания.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама