Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

МИ: Процедурата по издаване на сертификат Клас А на Еонметалл България не е приключила

Публикация 27 Nov, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

   Относно заявлението за издаване на сертификат за клас А на „Еонметалл България"ООД, БАИ е изготвила становище към Министерство на икономиката (МИ).

   Към настоящия момент заявлението и приложените документи се разглеждат в МИ.

   Процедурата все още не е приключила, което означава, че към момента все още няма одобрение за  издаване на сертификат, няма и постановен отказ за издаване на сертификат.

 Това е официалният отговор  на Министерството на икономиката на въпросите на Акцент.БГ, които бяха зададени преди два дни:

    За Русе и за обществеността представлява голям интерес какво се случва  с потенциалния инвеститор Еонметал България, който очаква да получи сертификат клас А.
    По информация на управителя на дружеството Антон Стайков от Българската агенция за инвестиции са дали зелена светлин  по сделката - Писмо от БАИ до министъра на икономиката № 1200810 от 05-08- 2020 г. 

    Имало е проверка на акционерите на дружеството от службите след три сигнала, подедени от Русе, която също е приключила, според управителя.
    Въпреки всичко от икономическото министерство няма отговор какво се случва- нито положителен, нито отрицателен.
  

   В същото време изтече срокът, в който двете общини- Русе и Иваново, на  чиито територии са терените, общинските съвети са дали срок за  представяне на Сертификат клас А.
  

    Очаквам да получа отговор дали министерството на икономиката ще  издаде въпросния сертификат и ако да, кога това ще се случи предвид  спекулациите, които вече се появяват в публичното пространство и в някои  медии.

                                                                                     Румен НИКОЛАЕВ - гл. редактор на Акцент.БГ

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама