Днес е : Неделя, 17 Януари 2021

Министерството обмисля удължаване на учебната година за 1 - 6 клас с две седмици

Публикация 25 Nov, 2020 / akcent.bg

    Министерството на науката и образованието (МОН) обмисля да удължи учебната година с две седмици за учениците от 1 до 6 клас. Това обяви министрът на образованието Красимир Вълчев на пресконференция днес.

    Удължаването на учебната година може да стане по линия на т.нар. проектни седмици, разясни министърът. По последната заповедта на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов като мярка за борбата с разпространението на коронавируса за три седмици, до 21 декември, се преустановяват учебните занятия за всички ученици.

   Според сега действаща наредба училищата имат 14 седмици учебно време и една проектоседмица - за занимания по интереси, екскурзии, работа по проекти и др. От думите на Вълчев се разбра, че на училищата ще им се даде възможност за избор:

     -   да вземат проектоседмицата сега и да я удължат с още две седмици занимания по интересни в електронна среда до края на неприсъственото обучение
да оставят проектоседмицата за края на учебната година, когато има вероятност да я ползват и за екскурзии

 "Тоест, ако училищата решат в следващите седмици да провеждат дейности по интереси, проектни дейности, всякакъв тип заниания в електронна среда, могат да отложат учебните седмици за юни. Ако ги оставят за края на годината, могат и екскурзии да организират включително", посочи Вълчев.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама