Днес е : Събота, 10 Април 2021
Парламентарни Избори 2021

Русенската високотехнологична компания Речек спечели най-големия блокчейн хакатон в света

Публикация 17 Nov, 2020 / akcent.bg

    Русенската високотехнологична компания Речек спечели най-големия блокчейн хакатон в света Odyssey Momentum (odyssey.org/momentum).

   Специално за състезанието, екипът разработи прототипи на софтуер за генериране на уникални идентификатори на недвижими имоти. Идентификаторите ще се използват за обмяна на данни между заинтересовани страни в сделки с недвижими имоти и ще осигуряват по-сигурен и по-ефективен процес.

   Предстои изпълнението на пилотни проекти с публични институции и частни компании в Нидерландия.

   Odyssey е най-големия хакатон в Европа, организира се всяка година от 2017г. Фокусът му е върху предизвикателствата, свързани с целите на ООН за устойчиво развитие. Представлява инкубатор за взаимодействие между множество партньори от правителствения, корпоративен, научноизследователски и НПО сектори. Всеки от тях се включва, за да допринесе за създаването на open source решения на комплексни проблеми от 21 век.

   Хакатонът представлява 10-месечно състезание, започващо с идентифицирането на проблеми, преминава през намирането на решения и приключва с внедряването на пилотни проекти.

   Акцентът в програмата е Odyssey Momentum - 49-часово онлайн събитие, по време на което се представят прототипи за решаване на предизвикателствата на 21 век.

   Над 2000 участника и 105 екипа от 50 държави работиха през изминалия уикенд (13-15 ноември), за да намерят решение на предизвикателствата на 21 век.

   Тези проблеми са изведени от корпорации, правителства и неправителствени организации от САЩ, Франция, Германия, Швеция и Холандия. Измежду тях: Vattenfall, KLM Cargo, Националната полиция на Нидерланция, Международния съюз за опазване на природата, Международния съвет по екологично право, E.On, Engie, VMware, и Министерството на отбраната и външните работи на Нидерландия.

   За всяко предизвикателство, бяха избрани да се състезават по 5 отбора, които да разработят прототипи за решаване на проблема.

   Предизвикателствата имат глобално влияние върху обществото и икономиката, и покриват области като здравеопазване, предотвратяване на конфликти,  инфраструктура, логистика и верига на доставки, опазване на природата, недвижими имоти и цифрова идентичност.

   Екипът на Речек (recheck.io) разработи решение за предизвикателството на Кадастъра, Фондацията за международна експертиза в блокчейн и недвижими имоти (FIBREE) и Министерството на отбраната и вътрешните работи на Нидерланция.
 

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама