Днес е : Четвъртък, 22 Октомври 2020

Антимонополната комисия позволи "Нова" да купи Канал 3

Публикация 21 Sep, 2020 / akcent.bg

Установено било, че концентрацията няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение

   Комисията за защита на конкуренцията разреши на "Нова Броудкастинг груп", която притежава "Нова телевизия" да купи няколко телевизионни канали и радиа. В сделката влиза покупката на каналите „Канал 3“, „THE VOICE“ и „Magic TV“ и радиостанциите „Радио Веселина“; „Радио Витоша“; „Magic FM“ и „The Voice Radio“.

   Проверка на антимонополния орган е установила, че сделката ще окаже влияние върху пазара на телевизионна реклама, разпространение, интернет реклама и радио реклама.

   "Въз основа на извършената оценка Комисията прие, че концентрацията няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което да засегне ефективната конкуренция на горепосочените пазари. Следователно, същата не би могла да породи антиконкурентни ефекти на посочените пазари и следва да бъде безусловно разрешена", пише в становището на КЗК, цитирано от БНТ.

Коментари

Маринов  
12:07:39 / 2020-09-21

И в администрацията на КЗК,работят мъже и жени,те имат деца,роднини и те "работят" за едничкия хляб.Концентрацията на толкова източници за масово заблуждение,създава прекрасни условия за монопол в това направление,който е идеален инструмент в ръцете на собственика,да наклонява везните по време на избори в избрана от него посока. По мислещите българи знаем посоката,но тя не винаги е правилната.Особено в днешно време!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама