Днес е : Вторник, 27 Октомври 2020

8-мо международно Дунавско барбекю на Ротари Русе Дунав награди най-добрите кулинари

Публикация 19 Sep, 2020 / текст и снимки: Румен Николаев

Гости и ротарианци събраха средства в инициативата "Подкрепи децата на Русе"

    Ратарианци, гости и приятели са събраха вчера в гостоприемният хотелски комплекс "Севастопол", разположен на брега на Дунава край Мартен за 8-ми пореден път.

   В традиционният конкурс за най-добре аранжиран с най-хубави вкусотии участваха девет отбора. Всъщност 10, тъй като плато с дунавска риба бе представено на журито от отбор "Анинимни", но и оценката за него остана като името на тима.

Официалният победител бе отборът на участващите за първи път Месокомбинат Иваново. Те показаха уникално изпълнение в дроб в було и др. вкусно приготвени глезотии.

  Ротари клуб Гюргево взе второ място, както и наградата на публиката. Освен с оригиналните мезерлъци от агнешко и свинско, голям кулинарен интерес и апетит предизвиката техните кебапчета/ мичета/, които се правят по специална рецепта.

  Отборът на Грил академията с шеф- готвач Светльо Пенчев е на 3-то място.  След него се наредиха Вълчев и сие с рибена чорба и салати.

 Тандемът  Тодор Каролев - Владо Колев  също получиха поощрение със своята "Презентация" от местни деликатеси от борбекюто.

Отборът на Ротари клуб Русе - Любо и Евгени също бяха сред призьорите с приготовлението "Най-богат асортимент".

 Ротори Клуб Свищов бе отличен достойно. Въпреки закъснението, барбекюристите показаха своя майсторлък.

 Рибената чорба на отбора на МБАЛ - Бяла получи висока оценка и препоръка да се консумира само с качествена ракия.

  Най-добре обаче си пролича класата на представените две плата пържена риба от домакините- ресторант "Севастопол". Всъщност те не бяха представени, тъй като бяха изядени преди да стигнат до масата на журито.

   Очаквайте подробности.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама