Днес е : Вторник, 24 Ноември 2020

„Технополис България” ще строи първия в Северна България ритейл парк в Русе

Публикация 13 Sep, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Компанията вече е собственик на терена на бившия завод „Петър Караминчев”

 Снимка на ритейл парк: Интернет

  „Технополис България”  ЕАД ще строи първия в Северна България ритейл парк в Русе. Новината съобщи лично за Акцент.БГ съсобственикът на компанията Тодор Белчев. Това стана ясно, след като тази седмица официално приключи сделката с терена на бившия завод „Петър Караминчев”.

  В момента се извършва почистване на терена, а ежедневно водоноска ще полива местата, където се извършват дейностите,  за да няма запрашеност на въздуха.

  Върху обща площ от 35 дка търговският парк ще бъде разположен на 15 дка застроена площ. Това ще е и първият за Северна България ритейл парк, който ще бъде изграден на мястото върху терена, на който трябваше да бъде построен “Мол Галерия Русе” от инвеститора – полската компания GTC .

  Изборът за изграждане на такъв вид търговски парк има редица предимства пред модерните доскоро МОЛ-ове – гoлeми мaгaзини c прeдлaгaнe нa рaзнooбрaзни cтoки и уcлуги, cтрупaни нa eднo мяcтo, конурентни  цeни, удoбeн пaркинг, избoр мeжду нoви зa пaзaрa мaрки и други, разказа Тодор Белчев.

  В момента се изготвя идейният проект, който русенци ще могат да видят на 3D първо в Акцент.БГ.  Основното за новия търговски парк е, че магазините, всеки от който ще бъде на площ от 500 кв. м. до 4000 кв.м , ще са само на един етаж. Всеки един от тях ще е със самостоятелен вход и ще се влиза директно от пътя.  До момента са разработени 6 различни варианта на бъдещия модерен търговски парк.

Освен познати брандове за Русе, в ритейл парка  ще има и такива, които жителите на града и на региона ще видят в града за първи път, сподели още Тодор Белчев. Броят им ще бъде двуцифрено число, а имената им засега ще бъдат изненада.

   Предимство на търговския парк е и това, че за разлика от МОЛ-овете, наемателите няма да плащат допълнително за общите части. Така наемите на кв.м.ще са едноцифрено число, каза Белчев.

 Със сигурност впечатление ще направят новият по-добър начин на пазаруване,  широкото незастроено пространство, просторните паркинги и комуникации.

 

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама