Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Празникът на кея предложи разнообразни забавления на русенци и гостите на града

Публикация 11 Sep, 2020 / akcent.bg

     Празникът на кея, организиран съвместно от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе, събра русенци от всички възрасти.

        Събитието започна с Фестивал на колелца, който събра на крайбрежната зона любители и майстори на ролери и тротинетки. В рамките на програмата се проведоха шествие, състезания и уроци за начинаещи. Най-големите майстори на колелцата сред участниците получиха атрактивни награди лично от кмета Пенчо Милков.

   Той се обърна към младите хора с призив да продължават да се занимават с този модерен спорт, който спомага за развиването на умения, силна воля, концентрация и решителност. Кметът им обеща, че догодина ще бъде предвидено в бюджета изграждането на скейтплощадка. Какви съоръжения ще включва тя, ще решат самите те. Децата излъчиха трима свои представители, които ще бъдат поканени да дадат своите предложения.

   В предобедните часове, от 10 до 13 часа публиката пя и се забавлява с концерт под мотото „Реката и хората“. В него се изявиха солисти и състави от Община Русе.

   Малки и пораснали деца имаха възможност да рисуват  на фолио и  асфалт, да танцуват и играят по време на инициативата „Усмихни се… там край реката“, реализирана със съдействието на русенски детски градини. За най-малките любители на театралното изкуство актьорите от Държавен куклен театър - Русе представиха пиесата „Приказка за ОХ“.

   Добрата организация и подбор на инициативи даде възможност на малки и големи да се насладят и да участват в разнообразни игри и забавления през целия ден.

   Ръководството на Община Русе сърдечно благодари на всички, които участваха и се включиха в организацията на Празника на кея.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама