Днес е : Четвъртък, 1 Октомври 2020

"Политико": Борисов вече няма подкрепата на Доналд Туск

Публикация 10 Sep, 2020 / akcent.bg

Председателят на ЕНП не бил съгласен, че евродепутатите трябва да защитават българския премиер

   Българският премиер Бойко Борисов вече няма подкрепата на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск.

   Така поне твърди „Политико“ в своя публикация.

   Това станало ясно вчера, на заседание на ЕНП. На нея унгарският евродепутат Тамаш Дойч изразил солидарност с Борисов и неговата партия ГЕРБ. След което призовал и останалите да бъдат по-открити в същото начинание.

   Критиките срещу Бойко Борисов трябва да предизвикат колективна защита, казал Дойч според „Политико“. Според изданието подтекстът бил, че същото може да се случи и с Унгария, чийто премиер Виктор Орбан – също от ЕНП, отдавна е на нож с Брюксел.
    Но ЕНП не е НАТО, отбелязва изданието, като визира термина „колективна защита“. Доналд Туск не бил съгласен с думите на Дойч.

   Информацията идва броени часове преди еврокомисарят по ценностите и прозрачността Вера Йоурова да представи пред Европарламента състоянието на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) в България и Румъния.

   Тя обаче противоречи на разказа на български участници във вчерашното заседание. Евродепутатът Александър Йорданов заяви точно обратното вчера - че ГЕРБ се ползва с подкрепата на Туск. А колегата му Радан Кънев заяви, че председателят е заявил, че има нужда от повече информация за случващото се в България.

Коментари

Маринов  
12:37:54 / 2020-09-10

Един тулуп от "плесенясалото" сдс,се натика в европарламента с машинации,днес той надянал розовите очила,разнася хвалби по адрес на един "държавник" отречен от българите,които са далеч от обществени поръчки,концесии,"строежи" на шосета,саниране и други източници на дебели пачки евро и златни плочки. Доналд Туск,председател на ЕНП,има огромен авторитет сред 27-те членки на ЕС.Не може един индивид,да пренебрегва българите излезли на улиците и площадите, да му искат оставката неговата и на неговия Гешев,а той да мисли,че това се отнася за Виктор Орбан. Макрон президента на Франция,Меркел канцлера на Германия,отдавна са отписали индивида виновен за пълните площади с най младата генерация на България.Кой си ти маджарино Дойч,да знаеш на какво се "пекат" българите.Не ти ли стигат хилядите евро които вземаш за този,който клати брюкселските дървета?

Свързани новини

Реклама

Реклама