Днес е : Вторник, 29 Септември 2020

Подстъпите към бъдещите понтони на кея са обезопасени от Община Русе

Публикация 21 Aug, 2020 / akcent.bg

Концесионерът „Порт Пристис“ ООД, където участие имат общо 4 дружества, носи отговорност за бетонната зона между транспортната алея и реката

   Кметът на Община Русе Пенчо Милков обяви вчера на пресконференция, че трябва да се прави разлика между крайбрежната зона и бетонната кейова стена. Разделителната линия между двата обекта е транспортната алея откъм реката.

        „Обичах стария кей, там се научих да карам колело, но светът се променя. Проектът, започнат от предходната администрация, е бил с цел да се обърне градът към реката“, каза той и допълни, че кейовата стена е изградена с европейски средства с цел да бъде пристанище. През 2018 година е сключен договор за концесия за 35 години.

        Концесионерът „Порт Пристис“ ООД, където участие имат общо 4 дружества, носи отговорност за бетонната зона между транспортната алея и реката, докато Общината се грижи за крайбрежната зона – от транспортната алея до огражденията на ЖП линията, уточни още Пенчо Милков.

        Поради множеството сигнали и от съображения за сигурността на гражданите Община Русе е поставила за своя сметка временни заграждения на скосените подстъпи, определени за понтоните, които трябва да бъдат монтирани до края на годината.

        Към момента ежедневно се поливат зелените площи в крайбрежната зона за сметка на Община Русе, като се проучват възможностите за изграждане на напоителна система, тъй като такава не е предвидена по проект. Пенчо Милков допълни, че всички забелязани нередности ще бъдат отстранявани от изпълнителя.

        Благодарение на усилията на Община Русе е изграден паркинг за автомобили в района на бившата гребна база. Пенчо Милков отбеляза още, че вече са предприети мерки за ограничаване на достъпа на автомобили в крайбрежната зона –поставени са забранителни знаци, като ще има и още една бариера, освен съществуващата до хотел "Рига". Те ще позволяват достъп само на превозни средства с пропуск.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама