Днес е : Вторник, 24 Ноември 2020

Три варианта са обсъдени при премиера за излизане от ситуацията

Публикация 15 Jul, 2020 / akcent.bg

   От ръководството на ГЕРБ съобщиха за БНР, че днес при премиера Бойко Борисов се е състояла среща  с участието на ключови министри от кабинета и кмета на Варна Иван Портних. Обсъдени са били три варианта за излизане от създалата се ситуация.

  Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната. 

Вторият вариант е назначаване на преходно експертно правитеслтво за довършване на мандата с нови министри и нов премиер, след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат пъво на най-голямата парламентарна сила -ГЕРБ.

   Третият вариант предвижда смяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиера.

   Рискът обаче в този случай е ситуацията да остане нестабилна. По време на обсъждането е било изразено мнение,че само две партии- ГЕРБ и ДПС са готови веднага за предсрочни избори,тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел,където ще има присъствено заседание на Съвета на ЕС.

Коментари

Богданов  
11:49:21 / 2020-07-17

Благодаря Ви,че публикувахте мнението ми!Приятен ден!

Богданов  
10:53:12 / 2020-07-16

Членството ни в ЕС,не облагодетелства обикновените хора,които днес са на площадите в цялата страна.Управляващите фабрикуват варианти от един до пет.На кой вариант ще се спре г-н Борисов,зависело единствено и само от решението на Съвета на ЕС в Брюксел.Аз съм обикновен,мислещ човек.Съдбата на България се определя тук! Хората са на улицата,за да кажат кой ще управлява държавата,защото явно този модел не е предпочитан,щом сме най бедните сред съседите и в Европа! Ситуацията в която ни вкараха управляващите,предполага оставка на днешният кабинет като цяло,служебно правителство назначено от президента г-н Радев,спокойни условия за провеждане на парламентарни избори през късната есен на 2020-год. Това е според мен,най демократичния начин, българския народ да избере кой да го управлява!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама