Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

За първи път създаването си филиалът на ЦСМП в Сливо поле ще обгрижва жителите на общината с чисто нов реаномобил

Публикация 03 Jun, 2020 / akcent.bg

Директорът на ЦСМП д-р Иванка Маринова връчи ключовете на модерната линейка на кмета Валентин Атанасов, а той- на Красимир Моллов от филиала

 Нов реанимобил на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в град Сливо поле предостави директора на Центъра за спешна медицинска помощ – Русе д-р Иванка Маринова на кмета Валентин Атанасов. От своя страна той ги предаде на дългогодишния служител във филиала в общинския център Красимир Моллов

.Реанимобилът е доставен в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по ОПРР 2014-2020 г.

  Церемонията оп връчването стана в присъствието на председателя на Об. съвет  Илиян Иванов, на директора на Центъра за спешна медицинска помощ – Русе д-р Иванка Маринова, на  кмета Валентин Атанасов, като пожела на работещите във филиала в Сливо поле и в ЦСМП  здраве, успехи в работата и безаварийно използване.

   Това е първият нов реаномобил, който филиалът на Спешна помош в Сливо поле ще има. От 25 години работя в него, от неговото създаване, но досега нова линейка не сме имали, сподели пред Акцент.БГ Красимир Моллов. Всъщност филиалът е имал две линейки, като "новата" е била дадена преди два месеца и е на 10 години. Тя свъщност е била рабощетата, а има още една, която е дарение втора ръка от Германия, която пък вече е на 20 години, разказа Моллов.

   Новото Пежо е съвременен автомобил, оборудван с най-модерната медицинска апаратура са първа помощ. Съвременен дефибрилатор, последен писът на медицинската апаратура дефибрилатор, какъвто и имало и в работещата линейка, но не е работил.

  Жителите на района може да са спокойни, че вече ще получат животоспасяваща първа помощ и че няма да има проблеми с своевременното притигане. Компютърна система отразява и записва с точност часа на подаване на сигнала, на пристигане и на тръгване от подадения адрес, въодушевено разказва Моллов.

  Той изказа благодарността си на кмета Валентин Атанасов и на директора на ЦСМП д-р Атанасова, като акцентира и на съдействието на депутата от ГЕРБ Пламен Нунев реаномобилът за Сливо поле да е един от първите в страната, доставен на община в страната.

   Проектът „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ е с голяма обществена значимост и е един от най-мащабните и важни по оперативната програма.

    237 обекта от системата на спешната медицинска помощ в цялата страна са обхванати от предвидените по проекта дейности, които включват ново строителство, реконструкция, ремонт, преустройство, подобряване на достъпа за лица с увреждания до сградите и на прилежащото околно пространство. Така ще се обновят сградният фонд и оборудването в спешните отделения на лечебни заведения с над 50% държавно участие .

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама