Понеделник, 25 Септември 2023

Спасение за Дунав! Футболният клуб продаден на саксонци

Спасение за Дунав! Футболният клуб продаден на саксонци
Публикация   18:43     16 Май, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2066

Емисари на бъдещия собственик от 3 дни са в Русе, спазват карантина, съобщиха от в-к "Марица"

 

   Мъките за спасението на Дунав Русе приключиха - футболният клуб е продаден в края на април, разкриват наши източници. Това пише в днешното си издание пловдивската медия "Марица".

  Емисари на бъдещите добственици вече са в Русе и от 3 дни са под карантина. Това стана ясно в допълнителен разговор с журналист от "Марица". Българин ще поеме управлението на футболния клуб.

   Новият собственик на клуба е фирмата Alpine Konzept GmbH, която е базирана в градчето Бокенем (град в района на Хилдесхайм, Долна Саксония, Германия). Фирмата се занимава с туризъм, хотели и ресторанти.

   Договорът между представителите на Alpine Konzept GmbH и президентът д-р Симеон Симеонов е сключен на 30 април. Емисари на хората от Долна Саксония са вече в дунавската ни столица, за да се запознаят на място с положението и да започнат работа по стабилизирането на клуба.

   Примомняме, че Дунав Русе се възползва от мярката 60/40 за своите 40 служители и получи 11 622, 03 лева помощ от държавата за справяне с проблемите около коронавируса.

    Няма да коментирам нищо за "Дунав" и за футбол, заяви пред Акцент.БГ д-р Симеонов, независимо от настойчивите въпроси.

   Кметът Пенчо Милков предлага спонсорство от 90 000 лв. за футболния клуб "Дунав". Предложението ще бъде разгледано и подложено на гласуване от общинските съветници на сесията на 21 май, като вече бе подкрепено в комисията по Бюджет и финанси. Миналата година  и през 2018 г футболистите получиха общинска подкрепа от 270 000 лева.

 "По постъпило предложение от ПФК „Дунав“ с ЕИК 205642904, представлявано от Симеон Симеонов за подписване на договор за спонсорство между община Русе и футболния клуб за 2020 год. в Общински съвет Русе беше внесено предложение за съгласие за седмото заседание на Общинския съвет.

  До ръководството на  Община Русе през седмицата също е стигнала информация, че се водят преговори с евентуален купувач на клуба, но това не е първата подобна информация.

  Преди година се заговори, че френска фирма с арабски капитали ще подкрепи "Дунав", но и това не се случи.

   В края на декември миналата година от клуба обявиха: Междувременно президентът на клуба д-р Симеон Симеонов обяви, че се оттегля и че се търси нов собственик. "Ръководството на Дунав (Русе) кани председателя на Областния футболен съвет в Русе г-н Димитър Димитров - Кулеманс, както и всички потенциални инвеститори, които желаят да придобият собствеността на клуба, на среща в удобно за тях време, за да им бъдат подарени акциите доброволно и безвъзмездно.

 

 

 

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha