Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Кой е истинският убиец на Милен Цветков?

Публикация 20 Apr, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Странно как обществото вече приема дрогата като хранителна добавка, която всеки пораснал знае кой къде я продава и кой позволява

 Съкрушен съм от смъртта на един колега журналист, който винаги ме е впечатлявал с отстояването на собствена позиция.

 Но в тия редове няма да правя онези жалки коментари, които чета в социалните мрежи- да се словослави журналиста след смъртта му, а докато беше жив общественият интерес  и подкрепата за него беше нулева.

 И така- кой погуби Милен Цветков?

  Фактите. Вчера водач на лек автомобил се забива с висока скорост в спрялата кола на Милен Цветков на червен светофар. Шофьорът е 22-годишният син на жена с висок пост в частния бизнес  и определено с добри финансови възможности.

   Такива като описания случай са стотици.

 Но младежът, който не е успял да реагира и се е натресъл без спирачен път, е употребил ДРОГА- марихуана и амфетамини!!!!

  Новината е, че дрогиран уби спрял на светофар гражданин след употреба на дрога, а не че жертвата е Милен Цветков  и че дрогираният е син на еди-кой си.

  Използването на този грозен похват- омраза към успелите и забогателите работи перфектно.

  Друг е въпросът дали въпросният млад мъж е получил добро домашно възпитание.

   Но….

Най- сериозният въпрос, който вече никой не задава, е че той е употребил дрога!!! ДРОГА!!!

 Ако алкохол се продава в търговската мрежа и търговецът трябва да има куп разрешителни, по- интересно е положението с търговията на дрога.

  Официално наркотици никъде легално не се продават. Въпреки че повечето ученици знаят откъде и от кого да си купят. По време на училище… А в дискотеките … когато купонясват.

 Публична тайна е кой и как контролира разпространението на дрогата. Освен внос, имаме си и собствено производство. То обикновено съществува достатъчно време, за да се изкарат сериозни пари, и след това следва театърът с разкриването на тези лаборатории от органите на реда. Ясни са единствено работилите там. Собствениците и инвеститорите- не, но и няма интерес  те да бъдат разкрити.

   Сещам се за случай в Русе преди точно три години. Двама непълнолетни убиха таксиметров шофьор. Първоначалната информация бе, че са пили в заведение до след полунощ и че са употребили и дрога…. На пресконференция, след като заловиха извършителите, попитах няма ли да се провери къде са пили младежите, откъде са купили дрога…. И въпреки пълната зала с представители на медии тези въпроси не се оказаха за никого от тях интересни…

  Но до официалното обвинение дрогата изчезна.

    Така че е добре да отсеем сеното от плявата. Защото явно дори и по време на коронавируса местата за продажба на дрога работят и за тях карантина няма.

   В случая- известният журналист е случайна жертва на въздействието на дрогата върху един от хилядите младежи, които си купуват наркотици , необезпокоявани от никого.

   Само от време на време в бюлетина на МВР цъфва информация за някой нещастник, позволил си без разрешение да отгледа 10-20 стръка коноп. Или да бъде заловена пратка на наркотик, най-вероятно издадена от конкурент.

    Нека този път видим ПРОБЛЕМА, а не едно следствие от него!

  Нека повече „общественици” задават въпросите:

  •   Колко и каква дрога залива българския пазар? Какви са печалбите и при кого отиват?
  •  Кой контролира продажбата на наркотици?
  • За какво харчат парите, които родителите дават и дали странното им поведение в определен момент не е вследствие на употреба на наркотици.

Коментари

Русенец2  
13:52:31 / 2020-04-20

"В случая- известният журналист е случайна жертва на въздействието на дрогата върху един от хилядите младежи, които си купуват наркотици , необезпокоявани от никого." Не е вярно,че убития е случайна жертва!Той е ПОРЕДНАТА жертва!Щеше да е случайна,ако виновника за катастрофата беше си купил да речем салата и в нея е попаднал стрък канабис.Замаял се е и не е могъл да съобрази обстановката в момента.И това му се е случило за първи път!

Маринов  
12:35:15 / 2020-04-20

Маринов:Какво невярно съм написал,че не ми приемате коментара по настоящата статия?

Свързани новини

Реклама

Реклама