Днес е : Четвъртък, 24 Септември 2020

„Дарители ще закупят и доставят спешно модерен бронхоскоп в Тубдиспансера на стойност над 25 000 лв."

Публикация 16 Apr, 2020 / akcent.bg

   Пандемията от корона вирус ни завари неподготвени в много аспекти от живота ни. Но може би най-ярък се оказа фокусът върху болничната помощ и възможността за активно и животоспасящо лечение на заболелите.

   Както повечето жители на Русе и областта научиха оказа се, че в града и областта ни е необходима съвременна,  нова апаратура за диагностика и аспирация на белодробни секрети в дълбочина.

   Това накара група от неправителствени организации и бизнес компании да се обединят и съберат средства за закупуване и бърза доставка на такава болнична техника.

   В директна връзка с лекарите от Специализирана болница за активно лечение за пневмо–фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков" – гр. Русе, известен на русенци като Тубдиспансера за много кратко време дарителите събраха сума от над 25 000 лв., с която да се закупи и в първите дни на м. май да се достави терапевтичен бронхоскоп. С него специалистите от тази общинска болница ще могат да осигуряват модерна диагностика и лечение по време, а и след пандемията. Уредът ще дава визуална оценка на състоянието на белите дробове, чрез сонда ще може да взима биопсии, а също и да вади чужди тела. Но фокусът е да може бързо, надеждно и ефективно да диагностицира състоянието на болните.

     Ето и списък на дарителите:

Ротари клуб „Русе" — 6 200 лв.

Ротари клуб „Русе Дунав" — 5 400 лв.

Lions club „Сексагинта Приста" — 2 000 лв.

Lions club „Русе" — 2 000 лв.

Зонта клуб Русе — 600 лв.

„Доминекс ПРО" ЕООД с управител ротарианката Нина Крушева — 5 000 лв.

„Холлеман България" ООД с управител ротарианеца Младен Ганчев — 5 000 лв.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама